Siekia kuo greičiau išsiaiškinti tiesą

Šunelis Toris, kurį bandyta nuskandinti, pirmadienio pavakarę atsidūrė „Vyšnių sodo“ vadovės M. Mužaitės rankose. Iki tol gyvūnas glaudėsi pas moterį, kuri jį rado ir išgelbėjo. Nors netrukus prisistatė gyvūno šeimininkas, šiam jo neskubėta grąžinti. Istorijai išplitus internete, M. Mužaitė pastebėjo komentatorių vykdomą Linčo teismą, be jokių įrodymų pasmerkiant šeimininką, neva tai jis norėjo atsikratyti augintiniu. Savo ruožtu ji suskubo pasirūpinti, kad atvejį ištirtų teisėsauga ir paaiškėtų tiesa.

„Mes norime išsiaiškinti tiesą. Tam, kad ją išsiaiškintume, pirmiausia tyrėjai turime perduoti informaciją apie šuniuko būklę. Vakar veterinarai atliko pirminę apžiūrą – ar gyvūnas neturi blusų, kokio ilgio jo nagai, kokia dantų būklė. Šiandien bus atlikti biocheminiai ir morfologiniai kraujo tyrimai, pagal kuriuos bus galima spręsti apie ilgalaikę šuns gyvenimo kokybę. Mūsų nuomone, gyvūnas yra prižiūrėtas – jis nėra išliesėjęs, neturi jokių parazitų, turi gražius dantis. Tai sveikas ir tvirtas šuniukas“, – pastebi M. Mužaitė.

„Vyšnių sodo“ vadovė pripažįsta, kad šeimininkas padarė tam tikrų klaidų. Visų pirma, nepririšo vedžiojamo augintinio prie pavadėlio – tačiau piktinasi, kad vyras yra kaltinamas nepelnytai.

„Tai yra neįgalus žmogus su didele širdimi. Vakar ilgai su juo kalbėjome, kartu žiūrėjome šuniuko nuotraukas, jis papasakojo augintinio gyvenimo istoriją. Jam pačiam labai liūdna ir apmaudu, kad taip nutiko. Visi viešai jį plaka, nors aš nemanau, kad tas puolimas yra adekvatus. Siekiame sudėlioti istorijos detales į vietas, kad tyrimas praeitų sklandžiai ir nebūtų pataikaujama žmonių emocijoms. Reikia apmąstyti savo žodžių svorį ir svarbą“, – pabrėžia vadovė.

Apie nusikaltimą paaiškėjo naujų detalių

Alytaus apskrities policijos komisariatą dėl bandymo nužudyti gyvūną pasiekė jau trys pareiškimai, kuriuos parengė gyvūną radusi moteris, šuns šeimininkas ir prieglaudos vadovė.

„Spustelėjome ir moterį, ir vyrą parašyti pareiškimus kuo greičiau – esant trims pareiškimams, tyrėjai visiškai kitaip reaguoja. Pirmąjį pareiškimą tyrėja gavo sekmadienį ir jau šiandien vyksta apklausti šeimininko ir gyvūną radusios moters. Manau, kad tai yra greitas teisėsaugos reagavimas ir netrukus sužinosime, kaip iš tiesų viskas buvo. Kone kasdien susiduriame su įvairiomis bylomis, tad iš patirties spėjame, kad per maždaug porą savaičių teisybė išaiškės“, – teigia M. Mužaitė.

Šuniukas dingo iš Aukštadvaryje esančios nedidelės gyvenvietės. Gyvūnas buvo nuvežtas 15 kilometrų nuo namų. Įtariama, kad gyvūną skandino ne vietinis žmogus – šuo buvo skandinamas negilioje, seklioje vietoje, iš kurios jis galėjo išplaukti. Manoma, kad tai galėjo būti žmogus iš Aukštadvario, pažinojęs šuniuką.

Šeimininkas gyvena nedideliame daugiabučiame name Aukštadvaryje, ramioje apželdintoje vietovėje, kurioje vyksta neintensyvus eismas. Kadangi vyras sunkiai vaikšto, jis išeidavo pasėdėti ant greta esančių suoliukų medžių paunksmėje, o šuniukui leisdavo palakstyti aplink be pavadėlio ir nė nenumanė, kad vieną kartą šis pabėgs.

M. Mužaitė teigia, kad tai – neatsakingas elgesys, tačiau nereikėtų jo painioti su žiauriu elgesiu su gyvūnais. Tiesa, šeimininkas įtaria, kad jo augintinį galėjo nuskandinti vienos nesterilizuotos kalytės šeimininkas, kuris įsiuto pamatęs palaidą šunį.

„Informacijos spindulėlių yra, bet tai juk tyrimas, kuriame viską sprendžia pareigūnai. Teoriškai gal net ta moteris, paskelbusi apie šunį feisbuke, galėjo šuniuką skandinti – mes juk nieko nežinom. Tikrai ne interneto komentatoriai yra teisėjai“, – teigia prieglaudos vadovė.

DELFI primena, kad penktadienį apie 11 val. pro Verknės upę važiavusi Audra Petraškienė pastebėjo prie kelio lūkuriuojantį šlapią juodai baltą spanielį, kurį slėgė 6 kilogramus sveriantis gelžgalis. Šiurpų reginį nufilmavusi moteris pasidalino įrašu socialiniuose tinkluose, kuris staigiai sulaukė didelės reakcijos ir sukrėtė daugybę žmonių. Įvykio aplinkybes aiškinasi Alytaus apskrities policijos komisariatas. Daugiau apie istorijos pradžią raiste čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)