Kaunietė Vaiva Tarvydė pasakoja, kad kai dar net su vyru neplanavo vestuvių, jau žinojo, kad šventės svečių prašys ne gėlių, o maisto gyvūnų prieglaudos augintiniams. „Ta idėja jau seniai kirbėjo. Mes su vyru esame dideli gyvūnų mylėtojai. Kartą išgirdau, kad kažkas taip padarė ir man jokių kitų minčių nebekilo. Žinojau, kad noriu kažką padovanoti gyvūnams“, – pasakoja moteris.

Kai būsimajam vyrui Žilvinui ji pasiūlė šią idėją, o šis iškart sutiko. „Tačiau kai reikėjo jau konkrečiai į pakvietimus įrašyti, kad vietoj gėlių prašome gyvūnų maisto, jis pradėjo abejoti. Sakė, kad čia kažkaip keistai atrodo, ką pagalvos žmonės“, – pamena pašnekovė.

Esą ji nepasimetė ir įtikino vyrą, kad šventę jie daro sau, ir todėl turi daryti taip, kad jiems būtų smagu. „Daug įkalbinėti nereikėjo“, – juokiasi moteris.

Vaiva ir Žilvinas Tarvydžiai
Šventės svečiai esą reagavo labai pozityviai. V. Tarvydė pamena, kad vestuvių fotografas labai nustebęs klausė, kam jaunavedžiams tiek daug šunų ėdalo. „Kai pasakėm, kad vešime į prieglaudą, pagyrė už tokią originalią idėją“, – sako pašnekovė.

Šventės dieną jaunavedžiai surinko pilną bagažinę gyvūnų maisto, kurį vėliau nuvežė į VšĮ „Penkta koja“.

Anot VšĮ „Penkta koja“, tai nėra vienetinis atvejis. Esą yra atvejų, kai prieglaudoje švenčiami net mergvakariai. „Mes specialiai jų neorganizuojame. Tiesiog atvažiuoja merginos, pavedžioja šunis, su jais žaidžia, fotografuojasi. Išgeria arbatos ir išvažiuoja“, – apie mergvakarių šventimą gyvūnų prieglaudoje pasakoja viena iš prieglaudos savanorių.

Moteris pasakoja, kad neseniai 8 metų mergaitė su mama prekiavo „Ozo“ turgelyje ir už uždirbtus pinigus prieglaudai nupirko maisto. „Mums visada reikia antkaklių ir maisto. Žmonėms sakome, kad geriau jau vežti mažesnį kiekį, bet kokybiško maisto. Pas mus gyvūnai patenka su visokiomis problemomis. Valgydami kokybišką maistą, jie greičiau pasveiksta. Ir aišku, jiems skaniau“, – sako savanorė.

Gerumu dalijasi ne tik jaunavedžiai

Esą jaunavedžiai nėra vieninteliai, kurie noriai prisideda prie prieglaudos augintinių gerovės. Į pagalbą atskuba ir įvairūs kolektyvai. Pavyzdžiui, esą Kauno apskrities policijos pareigūnai labai noriai lanko gyvūnų prieglaudą. „Mūsų draugystė prasidėjo prieš metus. Turėjome atvejį, kai į mūsų globą pateko šuo, kurio šeimininkas buvo nužudytas. Pareigūnai patys tą šunį pristatė į prieglaudą, dažnai važiuodavo jo lankyti. Jie pamatė kokia situacija prieglaudoje, kaip gyvūnams reikia dėmesio ir šilumos. Taip gimė idėja įtraukti ir kitus pareigūnus“, – pasakoja Kauno apskrities VPK atstovė Justina Kazragytė.

Policijos pareigūnai su šeimomis lankosi VšĮ "Penkta koja"
„Praeitais metais Šeimos dienos proga pareigūnai su savo šeimos nariais vyko į prieglaudą. Tą dieną praktiškai visi šunys buvo pavedžioti, kai kurie net po du kartus. Kol pareigūnai vedžiojo šunis, savanorės turėjo galimybę išvalyti jų voljerus. Tų šunį yra labai daug, tad beveik fiziškai neįmanoma savanorėms juos pavedžioti“, – teigia J. Kazragytė.

Prieglaudose gyvenantiems gyvūnams esą trūksta ne tik kokybiško maisto ir antkaklių, bet ir pinigų skiepams. „Visai neseniai rinkome pinigus skiepams. Darbuotojai noriai prisidėjo. Galime pasidžiaugti, kad beveik ketvirtadalis gyvūnų buvo paskiepyti. Tuo metu prieglaudoje buvo apie 200 gyvūnų. Skiepai jiems yra labai reikalingi“, – pabrėžia J. Karzagytė.

Policijos pareigūnai su šeimomis lankosi VšĮ "Penkta koja"
Pareigūnai neslepia, kad atšilus orams dažniau aplankys gyvūnus ir tikisi, kad ir kiti piliečiai paseks jų pavyzdžiu. „Ne paslaptis, kad policija turi ir keturkojus pareigūnus. Mes mylime gyvūnus ir suprantame, kiek priežiūros ir meilės reikalauja tas keturkojis gyvūnas“, – sako J. Karzagytė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)