Jis turės susimokėti 300 Eur. Už šuns nepriežiūrą – neregistravimą, neskiepijimą – neliko nenubausta ir M. M. nepilnametė sesuo. Teismas merginai skyrė administracinę nuobaudą – įspėjimą.

Bylos duomenimis, M. M. sesers šuniuką be priežiūros transportavimo krepšyje Kaune, V. Krėvės prospekte, paliko pirmąją 2018-ųjų dieną.

Teisme jis aiškino, kad sesers augintas šuo namiškiams buvo nusibodęs. O sesuo juo nepakankamai rūpinosi, tik kartą per dieną išvesdavo į lauką, todėl šuo tuštindavosi kambaryje, bute jautėsi stiprus šlapimo kvapas. Tądien, kai sesuo pasakė, kad iš Palangos, į kurią su kompanija buvo išvykusi švęsti Naujųjų Metų, sugrįš vėliau, jam trūko kantrybė ir jis išnešė šunelį į lauką.

Teismas konstatavo, kad taip žiauriai su šuneliu pasielgęs M. M. padarė jį bešeimininkiu.

Nors M. M. kaltę pripažino, dėl savo poelgio gailėjosi, tačiau teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad jis turi šiuo metu galiojančių administracinių nuobaudų.

Teismo paskirtą baudą M. M. turi sumokėti per 40 d. nuo nutarimo įteikimo dienos, o apskundus nutarimą – per 40 d. nuo pranešimo apie skundo nepatenkinimą dienos.

Jei M. M per nustatytą terminą nesumokės baudos, ji bus išieškoma priverstinai.

Šis nutarimas per 20 d. gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Daugiau skaitykite ČIA.