Kalėdų išvakarėse Kalifornijoje, Ramonoje esantis Laukinių Gyvūnų Centro Fondas (FFAWC) gavo pranešimą apie apylinkėse vaikštinėjantį neįprastą gyvūną – šis buvo šviesios odos ir visiškai plikas.

Netrukus paaiškėjo, kad keistos išvaizdos gyvūnas tėra paprastas juodojo lokio patelė, dar neturinti nė metų amžiaus. Gyvūnas nupliko dėl parazitų sukelto odos sutrikimo – niežų.

Pora savanorių per Kūčias nuvežė neįprastai atrodantį lokį į FFAWC. Dėl to gyvūnas pavadintas Eve vardu (angl. Christmas EveKūčios).

Niežai yra skausmingas odos sutrikimas, kuomet joje užsiveisia parazitai, tačiau ši liga yra pagydoma. Vos tik patekus į savanorių rankas, gyvūnui pradėti skirti vaistai, padėsiantys jam įveikti nemalonią ligą.

Po keleto savaičių, praleistų centre, Eve įsikūrė specialioje palatoje. Per dienas ji gali žaisti ne tik joje, bet ir išeiti į lauką. Taip pat jai pastatytas plastikinis iglu, kuriame panorėjusi ji gali pasislėpti. Centre ji bus iki tol, kol bus pasiruošusi išeiti.

Gelbėtojai džiaugiasi radę Eve vietą, kurioje ji galėtų pasveikti. Vis dėlto, jauniklė dar per jauna, kad liktų viena. Šiuo metu jai būtų geriausia būti su mama, tačiau panašu, kad mažylė buvo atskirta nuo savo šeimos. Gelbėtojai spėlioja, kad likusi viena ji apsigyveno šiukšlyne.

Dabar Eve maitinama šviežiomis vynuogėmis ir kitais užkandžiais, taip pat yra lepinama voniomis, padedančiomis atsigauti jos odai ir visam laikui atsisveikinti su niežais.

Daugiau rasite čia.