Niekada nevedžiojamas ir šeriamas tik per tinklą, pagyvenusios poros voljere įkalintas Vilkis Pilkis gyveno šunišką košmarą. Vos tik pasitaikius progai ištrūkti, šuo spruko neatsigręždamas.

Šeimininkas, padedamas kaimynų, mėgino gyvūną sugauti ir sugrąžinti į kalėjimu tapusį voljerą. Šuo, visais būdais mėginęs žmonėms paaiškinti, kad nebenori būti kankinamas, buvo suprastas tik tada, kai nukando kaimynui pirštą.

Šeimininkai iškvietė policiją Pilkiui nušauti, tačiau kartu su ja pasirodžiusios gyvūnų prieglaudos „Penkta koja“ darbuotojai pasiūlė gyvūnui galimybę pradėti gyventi iš naujo. Lapkričio 10 d. savo feisbuko paskyroje jie pasidalino vaizdo įrašu, kuriame matomas agresyvus, žmonėmis pasitikėti neskubantis gyvūnas, dėl kurio prieglaudos darbuotojai pasiryžo padaryti viską.

Vos po keleto dienų jie pasidalino nuotrauka, kuri ištęsi duotą žodį. Joje – kartu su šunimi aptvare sėdintis vaikinas, diena iš dienos savo buvimu šalia bandantis prisijaukinti gyvūną. „O jis tik nori, kad Pilkis vėl pasitikėtų žmogumi. Bent jau taip pats kukliai sako. Ateina, atsineša dešros ir po truputį Pilkį jaukinasi. Iš pradžių pro grotas. Valandų valandas. Kantriai. Diena iš dienos. O dabar jau ir Pilkio narve“, – rašoma gyvūnų prieglaudos feisbuko paskyroje.

Jautriai istorijai neliko abejingi tūkstančiai žmonių, suskubę pareikšti palaikymą ir palinkėti vaikinui sėkmės. Gražiu poelgiu išgarsėjęs J. Raibikis teigia, kad prieglaudoje atsidūrė dėl studijų.

„Į prieglaudą atėjau, nes studijuoju veterinarinę mediciną. Jau esu šeštame kurse ir mano baigiamojo darbo tema yra susijusi su prieglaudomis. Planuoju pasilikti arba bent jau dažnai sukiotis ten, nes noriu padėti reabilituoti šunis. Seniai domiuosi gyvūnų psichologija ir galbūt ateitį sieju su tokia veikla“, – planais dalinasi vaikinas.

J. Raibikis net neabejoja, kad dauguma atvejų galima atitaisyti padarytas klaidas ir sugrąžinti arba užsitarnauti gyvūno pasitikėjimą žmogumi. Vaikiną labiausiai įkvepia „Youtube“ kanalo „Hope for Paws“ vaizdo įrašai.

„Šiaip nesijaučiu, kad padariau kažką ypatingo. Dar išgirsit apie mane“, – juokiasi jis ir kviečia neabejingus žmones apsilankyti prieglaudose – bent jau pavedžioti šunis, kurie to labai laukia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)