Mintis suvesti vienišus žmones ir beglobius gyvūnus pažinčių programėlės pagalba kilo komunikacijos specialistui Tomui Petrylai, kuris nusprendė šią idėją įgyvendinti kartu su gyvūnų globos organizacija „Lesė“. Šia iniciatyva siekiama ne tik programėlės pagalba surasti naujus šeimininkus beglobiams gyvūnams, bet ir atkreipti visos visuomenės dėmesį į beglobių gyvūnų problemą Lietuvoje.

„Tiek studijuojant sociologiją, tiek dabar dirbant komunikacijos srityje, visada būdavo įdomu domėtis visuomenėje vykstančiais procesais. Visame pasaulyje populiaria pažinčių programėle „Tinder“ pradėjau domėtis, nes tai puikus šio amžiaus atspindys, kaip šiuolaikinės technologijos keičia žmonių bendravimą. Domintis šiais pokyčiais ir kilo idėja, kaip beglobių gyvūnų problemą būtų galima spręsti suvedant šiuos gyvūnus su vienišais žmonėmis būtent šioje neįprastoje, bet plačiai naudojamoje platformoje. Žinoma, šia akcija neskatiname žmonių vietoj pažinties su kitu žmogumi rinktis gyvūną. Manome, kad šios pažintys viena kitai netrukdo“, – sako idėjos autorius Tomas Petryla.

„Beglobių gyvūnų problema Lietuvoje vis dar opi visomis prasmėmis. Pavasario kiekviena prieglauda laukia su siaubu, nes stipriai „pabyra” mažų kačiukų bei šuniukų derlius, kuris kartais nesibaigia iki vėlyvo rudens. Tai metas, kuomet sulaukiama itin daug skambučių su pagalbos prašymu, bet dažniausiai rankos būna surištos, nes prieglaudos perpildytos. Norint sumažinti beglobių gyvūnų skaičių, daugelį metų praktiškai visoje Lietuvoje vykdomos sterilizacijos programos, tačiau dideli darbai ir norai nepasidaro per dieną. Tad kantriai tikimės, kad ateis toks pavasaris, kurio lauksime su džiaugsmu. Tikimės, kad su šia idėja atkreipsime visuomenės dėmesį į šią problemą ir taip prisidėsime prie sąmoningesnės visuomenės kūrimo“, – teigia gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ vadovė Vesta Auškalnienė

Susipažinti su šeimininkų ieškančiais beglobiais gyvūnais galite ne tik „Tinder“ programėlėje, bet ir apsilankę gyvūnų globos organizacijos „LESĖ“ padaliniuose Vilniuje, Kaune ir Jonavoje. Daugiau informacijos galite rasti čia.