TV6 laidos „Gyvūnų manija“ surengtame šunų ir jų šeimininkų pasiplaukiojime judesys ir veiksmas ežere tiesiog virė: kai kurie augintiniai šokinėjo nuo irklenčių ir maudėsi ežere, kiti gaudė antis, treti lakstė ant irklenčių ir smalsiai apžiūrinėjo keturkojus plaukimo draugus, buvo ir tokių, kurie demonstravo paklusnumą ir atliko įvairiausius triukus.

Viena iš renginio dalyvių, tinklaraščio „Pirmi kartai“ autorė Simona Liaudanskytė pasakoja, kad jau seniai svajojo užkelti savo augintinius ant irklentės.

„Praėjusiais metais beveik kas savaitę plaukdavau irklente Nerimi, nes tai man buvo kažkokia meditacijos forma po darbų. Visada galvojau, kad būtų smagu pasiimti kartu savo augintinius, tačiau pabijodavau, kad ilgos distancijos gali neatlaikyti. Todėl vos tik pasirodė informacija, kad organizuojamas renginys ežere, jau žinojau, kad reikia pabandyti. Turiu du mopsus: Rudolfą ir Knopkę. Rudolfas yra tikras vijurkas, niekada nenusėdi vietoje, yra bandęs kartu su manimi ir vandenlente plaukti, todėl buvau nutarusi ant irklentės imti tik jį. Bet širdis neleido išskirti, tai pamėginau ir Knopkę užsikelti, kuri dėl savo apvalesnių formų nėra gera plaukikė. Šiaip šiek tiek bijojau, kad neįkristų, tai važiuodama pergalvojau įvairius scenarijus. Tikėjausi, kad krisime, todėl dėjausi hidrokostiumą, bet viskas pavyko net labai gerai. Vyresnioji kaip kokia senjora sėdėjo ramiai prie kojų, o mažasis vis davėsi, vis marširavo iš priekio į galą – buvo man iššūkis išlaikyti balansą“.

Kita renginio dalyvė Vaiva Valantinaitė pasakoja, kad ant irklentės pati stovėjo vos antrą kartą, o jos augintinei Habby toks plaukimas buvo pirmasis.

„Habby mane tikrai nustebino, nes ganėtinai puikiai jautėsi ant lentos. Ko gero aš labiau bijojau negu ji. Mano juodoji yra labai aktyvus šuniukas, tad vos priartėjus kitiems irklentininkams, ji vis stengėsi užšokti ant jų lentos. Labai stiprus „sportinio intereso“ jausmas. Kiek buvo įmanoma, visus lapus vandenyje surinko ir vis stengėsi įkąsti į irklą, kai jį perkeldavau į kitą šoną pasiirti. Labai smagus renginys, susirinko labai pozityvus žmonės, su kuriais vandenyje pasidalinome patirtimi apie veiklas su savo augintiniais“, – pasakoja mergina.

Laidos vedėja Monika Juodeikaitė su savo ši cu veislės šunyte Yzi ant irklentės plaukia jau ne pirmą kartą: „Mačiau daug smagių nuotraukų ir vaizdo įrašų internete, kaip ant irklenčių su šunimis plaukia ne tik ežeruose, bet ir jūroje, todėl pagalvojau, kad tikrai įmanoma ir nebus sunku. Mano šuo labai geras ir paklusnus. Tikrai problemų nekilo. Ypatingai, kai šuo ramiai sėdi – tai nesudėtinga, bet kai nusprendžia pasivaikščioti ant irklentės viskas susvyruoja ir reikia labiau pasistengti norint neišsimaudyti. Gamta, vanduo, grynas oras ir jei šuo gerai jaučiasi – kodėl nepasiėmus jo kartu! Kitais metais tikrai išbandysiu tokį plaukimą jūroje!“