Atsivesti šunį į darbą norėtų ir dažniau

Registrų centre dirbanti Rūta namuose augina 5 šunis, tačiau į darbą atsivedė tik Berno zenenhundų veislės augintinę Hey. Šeimininkė juokiasi, jog kitu atveju centras būtų nugriuvęs nuo šunų džiaugsmo. Praėjusiais metais Rūta šią dieną paminėjo Vilniuje prie Baltojo tilto vykusioje akcijoje, o išgirdusi apie šių metų „Šuns dienos“ idėją – „Kolega“ šuo – nedvejodama paragino bendradarbius prisidėti ir atsivesti savo augintinius į darbą.

„Kolegos idėją priėmė labai džiaugsmingai. Dirbti su šunimi sekasi gerai, sulaukiame daug lankytojų, kurie nori pasigrožėti, pasisveikinti. Šuo daug dėmesio nereikalauja – ateinantys lankytojai jo pareikalauja daugiau“, – pastebi Rūta.

Abbos šeimininkė mielai dirbtų kartu su augintine kiekvieną dieną. Ji atkreipia dėmesį į skandinavų atliktą tyrimą, jog darbuotojas jaučiasi kur kas geriau galėdamas dirbti kartu su šunimi. Rūta aiškina, jog tuomet nereikia jaudintis, kaip jaučiasi namuose likęs vienas šuo, darbuotojas neskuba kuo greičiau grįžti namo ir noriau dirba viršvalandžius.

Būdama Registrų centre Hey jaučiasi puikiai, ramiai guli po stalu šalia šeimininkės kojų. Rūta tikisi, jog ateityje tokios iniciatyvos būtų galima imtis, pavyzdžiui, bent kartą per mėnesį.

Augintiniai darbe rūpesčių nesukelia

Registrų centro koridoriais lakstantis juodas ryzenšnauceris – čia dirbančios Linos augintinė. Lina, kartu su Rūta, buvo aktyviausios Šuns dienos idėjos entuziastės. Pritarus darbovietės vadovams, šunų mylėtojų tikslas buvo pasiektas ir sėkmingai įgyvendintas.

„Mano šuniukas dar mažas, 6 mėnesių – jam tai didžiulė patirtis. Susidomėjusių žmonių milijonas, tad Abba pavargo, o neilgai trukus tiesiog krito ir miegojo. Lankytojai ateidavo pasižiūrėti, kaip ji miega, nes kurį laiką ji nesikėlė ir tik visai neseniai atsigavo. Iš pradžių labai stresavo – jaunam šuniukui čia geras testas pasibūti kitoje aplinkoje“, – įspūdžiais dalinasi Lina.

Abba ramiai išleidžia savo šeimininkę atsigerti kavos ir nekelia jokių rūpesčių.

„Iniciatyva labai graži. Būtų puiku, jei darbdavys sudarytų sąlygas atsivesti augintinį dažniau, pavyzdžiui, penktadieniais. Aš mielai atsivesčiau ir būtinai dalyvausiu iniciatyvoje kitą kartą“, – teigia Lina.

Iniciatyva sulaukė daug teigiamų rezultatų

Registrų centro atstovė spaudai Kristina Petrošienė taip pat džiaugiasi Šuns dienos pasisekimu darbovietėje. Nors pati teigia esanti kačių augintoja, norėtų, jog šiandieninė akcija pasikartotų dažniau.

„Akivaizdu, jog žmonės eina vieni pas kitus, daugiau bendrauja, šypsosi ir į idėją reaguoja labai pozityviai. Aišku, buvo žmonių, kurie tam nepritarė ir nesuprato, kam to reikia, bet mes manome, kad šiandien viskas sekasi išties neblogai. Vienareikšmiškai tai vertinu kaip pozityvų dalyką. Tai skatina daugiau nei įprastai bendrauti tarpusavyje, o augintinis suteikia aplinkai jaukumo ir draugiškumo“, – mano ji.

K. Petrošienė džiaugiasi matydama, jog ir patys šunys puikiai sutaria tarpusavyje. Vis dėlto, jai atrodo per anksti kalbėti apie tai, jog atsivesti šunį į darbą būtų galima kiekvieną dieną.

„Jeigu šuo yra ramus, darbuotojas juo tinkamai pasirūpina ir nėra tam prieštaraujančių kolegų, iniciatyva galėtų pasikartoti ir dažniau. Tikiu, kad ateityje į tai bus žiūrima pozityviau, o žmonės gali pabandyti susitarti su vadovais atsivesti augintinius į darbą dažniau. Juk ir pačiam augintiniui sveika dieną praleisti su šeimininku“, – aiškina K. Petrošienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)