O kad šuo bėgtų trasa, čia jau šeimininko gudrumo reikalas. Taigi, trasa lėkė ir patys šeimininkai. Kas su dešros gabalu rankoje, o kas su šuns mylimu žaisliuku. Ir tikrai buvo smagu.

Kasmet varžybos tampa vis gausesnės, vis žinomesnės, vis įdomesnės. „Tikrai smagu pažiūrėti, su kokiu azartu keturkojai rungiasi, su kokiu išradingumu jų šeimininkai juos skatina greičiau bėgti', '- sakė varžybų sumanytojas ir vienintelis organizatorius bei rėmėjas Aivaras Norbutas.
Šunų varžybos

Šiemet varžybos dedikuotos visiems keturkojams draugams, sargams, pagalbininkams, kurie išėjo į „Vaivorykštės šalį'', t.y. jų nebėra. Minutėlė skirta ir tarnybos metu žuvusiam Ramziui.

Šiemet visus prizus nusinešė Vipetų veislės bėgikai. Pereinamasis prizas teko pernai metų čempionės Vegos draugei Mažai Mergaitei, kuri atbėgo beveik per 8 sekundes. Patinėlių grupėje geriausias irgi buvo Vipetų veislės patinukas.

Varžybose dalyvavo ir dvejus metus visiems uodega nosis šluostęs Toris - tiesiog mišrūnas, kurį šeimininkai paėmė iš prieglaudos. Torio šeimininkas Martynas, jau varžyboms prasidėjus, sakė, kad šiemet Toris nėra geriausios formos. Prieš pusmetį ištvėrė sudėtingą skrandžio operaciją, taigi, atvyko tik dalyvauti.
Šunų varžybos

Šiemet varžybos jau tapo tarptautinės. Atvyko svečių iš Latvijos. O kad šunų sporto šventės reikia, rodo skaičiai. Pirmose varžybose dalyvavo 15 bėgikų. Antrose - jau 30, o šiemet, penktose, prie starto rikiavosi 102 bėgikai. Nuo Jorkšyro terjerų iki Vokiečių aviganių, nuo kieminukų iki Lietuvos skalikų. Bėgimo laikas registruotas foto finišu, taigi, labai tiksliai.

Nors renkamas absoliutus čempionas, tačiau apdovanojimus gauna visi: pats Aivaras pagamina gražiais ornamentais išraižytus medinius medalius. O šeimininkai bėgikus apdovanoja savo prizais - skanėstais, žaislais ir milžiniška meilės doze. A. Norbutas, paklaustas, kam jam tas vargas ir išlaidos, atsakė, kad vardan to, jog kiekvienas šuo - yra asmenybė. Jo negalima vertinti vien pagal kailio grožį ir veislės parametrus. Šuo turi jaustis vertinamas už savo darbus ir už tai, kad puošia žmogaus gyvenimą savo buvimu.