Šiuo metų laiku „Tautmilės“ prieglaudoje mažųjų gyventojų mažiau. Pavasarinės vados jau padovanotos, gyvena naujuose namuose ir šeimose. Tarp šunų iki pusės metų likęs tik vienas Sidas.

Jis į prieglaudą kartu su savo broliais ir seserimis pateko iš Saulėtekio miško. Jame gyvena keli laukiniai šunys, kurių savanoriai jau ilgą laiką negali sugauti, tad kiekvieną pavasarį ir rudenį šių šunų gretas papildo jaunikliai. Živilė pasakoja, kad neretai šiems mažyliams negali padėti, nes patelė juos paslepia, bet šį kartą pavyko juos surasti ir pripratinti prie žmonių.

Sidas po kelių savaičių tapo savanorių draugu, pradėjo linksmai dūkti su žmonėmis. Prieglaudos darbuotoja Živilė kurį laiką šunelį slaugė namuose, nes mažylį buvo užklupusi liga, su kuria jis sėkmingai susidorojo. Per tą laiką, kol šuniukas stiprėjo, jo broliai ir seserys surado naujus namus, tad jis vienintelis liko be mylinčių šeimininkų.

Živilė pasakoja, kad Sidas turi visas mažiems šunims būdingas savybes: linksmas, išdykęs, žaismingas, mėgsta būti su žmonėmis, bet kartu jis savarankiškas, gali vienas žaisti su žaislais, primygtinai nereikalauja dėmesio.

Šis juodai baltas mažylis turėtų užaugti pakankamai dideliu ir tvirtu šunimi, nes jo tėvai yra apie 60 centimetrų ūgio. Tačiau tikslaus jo dydžio niekas negali prognozuoti, nes mišrūnai ne visada būna panašūs į savo tėvus.

Sidui – keturi mėnesiai, tad būsimas jo šeimininkas galės lengvai jį išmokyti paklusnumo, žaidimų, supažindinti su namų taisyklėmis. Mažylis imlus naujiems dalykams, nesunkiai priprato prie antkaklio ir pavadėlio, smalsiai tyrinėja aplinką ir stengiasi apuostyti kiekvieną naują dalyką savo kelyje.

Savanoriai juokauja, kad Sidas visada „apsirengęs“ oficialiai – su baltais marškiniais, baltomis kelnėmis bei juoda liemene. Stebint Sidą nesunku įsivaizduoti, kiek daug džiaugsmo ir šilumos jis gali suteikti žmonėmis bei namams.

Jei norite Sidą priimti į savo namus, susisiekite su Živile Vilčiauskaite, „Tautmilės“ prieglaudos darbuotoja, tel. + 370 674 45 140