Dideliam norui rūpintis ir auginti katę negali niekas sutrukdyti. Tuo įsitikinusi Janina, gyvenanti Fabijoniškių socialinių paslaugų būste.

Žinodami apie jos norą auginti keturkojį draugą, Janinos bičiuliai pasirūpino, kad svajonė virstų realybe. „Mane atvežė į gyvūnų prieglaudą, kuri buvo netoli namų. Iš pradžių mano bičiulis įėjo į vidų, apžiūrėjo visus kačiukus, o grįžęs pasakė: „Pasiruošk, kol neišsirinksi, iš ten neišeisi.“ Kai pamačiau tris kačiukus, apsiverkiau, nes jie kaip vaikai – vieną paimsi ir kiti žiūri. Paklausiau, kuri mergytė, man parodė į Miką ir būtent ją priglaudžiau. Mika - mano namų briliantas. Saugau ir beprotiškai myliu.“

Priglaudusi vieną iš trijų pamestinukų, Janina labai krimtosi, kad negali pasiimti likusių Mikos broliukų. „Man buvo svarbu ne tik katytę paimti, bet kad ir jos broliai rastų namus. Net kilo mintis pasiimti visus tris, tačiau visų išlaikyti tiesiog negalėčiau. Palikau savo telefono numerį ir paprašiau, kad kai tik tuos kačiukus kas nors priglaus, man būtinai paskambintų, nes kol nesužinosiu, kad jie visi turi namus, tol negalėsiu miegoti.

Pusę nakties meldžiausi, kad priglaustų geri žmonės. Kitą dieną per pietus šeimininkė pranešė, kad kačiukai namus jau turi. Ta proga iškėliau didelį balių! Dar iki šiol kiekvieną kartą mintyse perduodu linkėjimus Mikos broliukams.“

„Mika visiškai pakeitė mano gyvenimą. Įnešė džiaugsmo, energijos, sveikatos. Ji – kaip vaikas, tik turi keturias kojas. Kartais juokauju, kad auginu tokį buitinį, patogų vaiką, kuris pats savimi pasirūpina. Mano pareiga suteikti jai meilės. Mika viską supranta. Į kiekvieną mano klausimą atsako miauksėjimu“ – šypteli Janina.

Pašnekovė ir kitiems senjorams rekomenduoja įsigyti augintinius, tačiau pataria atsižvelgti į kelis svarbius aspektus: „Viskas priklauso nuo to, koks yra žmogus. Aš esu gera psichologė. Susitikusi su pagyvenusiu žmogumi matau, ar jam tinka gyvūnas, ar ne. Būna juk ir ligoti, ir nervingi žmonės. Reikia pagalvoti, ar tas gyvūnas atneš džiaugsmo, ar pykčio ir susierzinimo? Gyvūnas visada duos tai, ko mes neturime, bet svarbiausia, ką žmogus gali suteikti gyvūnui.“

Šis straipsnis yra kompanijos “Purina” inicijuoto socialinio projekto „Gyvūnai senjorams“ dalis. Projekto tikslas – paskatinti senyvo amžiaus žmonės priglausti vyresnio amžiaus šunis ir kates iš gyvūnų prieglaudos. Keturkojų kompanija džiugina, įkvepia, pakelia nuotaiką ir palengvina neretai vienišą kasdienybę.

Kompanija „Purina“ užtikrins nemokamą ėdalo tiekimą metus laiko. Kviečiame senjorus, kurie norėtų priglausti savo namuose gyvūną arba jų artimuosius susisiekti su mumis e. paštu info@letena.lt arba užpildyti mūsų anketą puslapyje keturkojaidraugai.ltiki lapkričio 10 dienos.