Gyvūnų prieglaudoje „Nebraska Humane Society" Ellie Mae laukė pokyčiai, apvertę jos gyvenimą aukštyn kojomis. Susivėlusio kailio raizgalynėje, kalytė buvo neatpažįstama, tačiau, sulaukusi meilės, dėmesio ir sunkaus prieglaudos darbuotojų darbo, ji atgimė iš naujo. Tokios istorijos išties leidžia patikėti žmonių gerumu.

Po šeimininko mirties, kalytė liko apleista ir vos galėjo pajudėti. Kalytės kailio valymo procesas buvo sudėtingas ir truko ilgai. Veterinarai nuo kalytės kūno pašalino net 4 kilogramus susivėlusio kailio, kol pati kalytė tesverė 5 kilogramus.

Sunkiausia dalis buvo padėti kalytei atgauti jėgas, nes ji turėjo daugybę sveikatos problemų, tarp kurių – išvarža, raumenų atrofija ir artritas.

Praėjus dviems savaitėms prieglaudoje, sunku patikėti, jog Ellie Mae teko tiek iškentėti. Kaip pastebėjo vienas tviterio vartotojas, apkirpta kalytė primena ši cu veislės šunį ar mišrūną.

Bored Panda“ susisiekė su „Nebraska Humane Society“ atstove Pam Wiese, kuri papasakojo plačiau apie tai, kas nutiko kalytei.

„Ellie Mae gelbėjimas buvo sudėtingiausias. Ji buvo tokia susivėlusi, jog, prieš skusdami kailį, turėjome taikyti narkozę. Jos kiekis priklauso nuo gyvūno dydžio, tačiau buvo sunku pasakyti, kiek svėrė ši kalytė. Veterinaras, turėjęs tai padaryti, turėjo būti labai atsargus. Kailis buvo toks susivėlęs, jog turėjome jį skusti iki pat odos. Ellie gelbėjusių trijų žmonių komanda naudojo peiliukus, kurie įprastai naudojami pasiruošiant chirurginėms operacijoms. Jie labai aštrūs, todėl turėjome būti itin atsargūs, kad neįpjautume kalytei. Trijų žmonių darbas truko daugiau nei valandą!

Buvome priblokšti, kai išvydome nuskustą kalytę. Visai kaip ir žmonės, kurie aptiko kalytę namuose, kuriuose mirė jos šeimininkė. Jie nenutuokė, jog moteris turėjo šunį. Jie gabeno Ellie dėžėje, nes pats gyvūnas vaikščioti nebegalėjo. Mūsų darbuotojai nežinojo, kas ji tokia ir apskritai ar tai gyvūnas, kol ši nesujudėjo.“