Stirniukas bandė išsilaisvinti, bet nesėkmingai

Gyvūnas pastebėtas Z. Sierakausko ir M. K. Čiurlionio gatvių sankryžoje. DELFI filmuotą medžiagą atsiuntęs vyras mano, kad čia jis galėjo atklysti iš Vingio parko.

Pro šalį automobiliu važiavęs vilnietis Darius stirniuką pastebėjo ankstyvą trečiadienio rytą, apie 5 val. 30 min. Iš pradžių jį nustebino miesto šaligatviu vaikščiojantis laukinis gyvūnas, tačiau netrukus stirniukas pasuko į šalia esančio namo kiemą, o mėgindamas pereiti tvorą, įstrigo tarp jos strypų.

Stirniukas dar bandė išsivaduoti spardydamasis kojomis, tačiau pro tarpą tarp tvoros strypų negalėjo pralįsti.

Supratęs, kad gyvūnui pačiam išsivaduoti būtų pernelyg sunku, vyras suskubo pranešti apie nelaimę bendruoju pagalbos telefonu.

Nufilmavęs tarp tvoros strypų įstrigusį stirniuką, Darius pasidalino vaizdo įrašu ir su DELFI žurnalistais.


Spėjama, kad stirniukas išsilaisvino ir pabėgo

Bendrojo pagalbos centro atstovė viešiesiems ryšiams Vilma Juozevičiūtė patvirtino, kad ryte sulaukė susirūpinusių vilniečių skambučių

„Šiandien rytą buvo gauti du skambučiai dėl sužeisto stirniuko, kuris įstrigęs prie M. K. Čiurlionio ir Z. Sierakausko gatvių sankryžos esančio namo tvoroje. (…) Abu kartus informacija nedelsiant buvo perduota Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo skyriui, kuris savo ruožtu apie sužeistą ir tvoroje įstrigusį gyvūną informavo Gyvūnų globėjų asociaciją“, – aiškina V. Juozevičiūtė.

Gyvūnų globėjų asociacijos savanorė Rūta teigia, kad informacija dėl tvoroje įstrigusio stirniuko asociacijai buvo perduota, tačiau vėliau pranešta, kad pagalbos nebereikia – gali būti, kad stirniukas išsilaisvino pats ir pabėgo namo.

„Mūsų ekipažas skambino pranešėjui, kad šis patikslintų aplinkybes, tačiau jo telefonas ryte buvo išjungtas, o mums visuomet svarbu palaikyti ryšį su žmogumi, pranešančiu apie įvykį. Perskambinau pranešėjui vėliau, apie 8 val. – tuomet jis paaiškino, kad pagalbos jau nebereikia“, – teigia Rūta.

Ji prideda, kad, pastebėjus mieste klaidžiojančius laukinius gyvūnus, kuriems reikia pagalbos, svarbu kreiptis bendruoju pagalbos numeriu 112 arba skambinti gyvūnų gelbėjimo organizacijoms.