Vilniečių pora, anksčiau gyvenusi bute, neseniai persikėlė į nuosavus namus. Alinai ir jos vyrui atrodė savaime suprantama, kad mylima augintinė Zara turi gyventi taip pat jaukiai ir šiltai, kaip juodu. Juk kartu su kalyte pora gyvena net 7 metus, o dėl ištikimos draugės negaila nieko.

„Kadangi Zara – numylėtas šeimos narys, supratome, kad ji irgi turi turėti savo namus. Norėjome, kad tie namai, kuriuose gyvens Zara, būtų kuo panašesni į mūsų namus. Būdos dizainą sukūrėme patys. Lentas dažiau aš, viską statėme ir surinkome savomis jėgomis kartu su vyru“, – statybų pradžią prisimena ji.

Alina suskaičiuoja, kad būdos statybos užtruko apie savaitę laiko – visą tą laiką pora jaudinosi, kad suspėtų pastatyti augintinei užuovėją iki užklumpant šalčiams. Poros kieme būda stovi jau antrus metus ir ne tik traukia praeivių žvilgsnius, bet ir priverčia stabtelėti, nusifotografuoti.

„Kai statėme Zarai namus, žmonės sustodavo ir fotografuodavo. Tada supratau, kad gerai padarėme“, – juokiasi vilnietė.

Kalytės namų statybos buvo apgalvotos iki smulkmenų – medinių lentų būda apšiltinta, nuo graužikų ją saugo skarda, kalytei įrengta ir atskira terasa. Į apšiltintą kambarį veda varteliai, kurie Zarai sukuria jaukią užuovėją.

„Juokėmės, kad reikia luxury daryti, nes patys gyvenam gerai. Supratome kad Lietuvoje nieko panašaus pirkti nerasime, todėl žiūrėjom, domėjomės tais įspūdingais šunų namais internete. Tai, ką siūlo parduotuvės, tai variantai vieniems metams, šalti ir nepatogūs. Pagalvojom, kad patys geriau pasidarysim“, – paklausta, kodėl nusprendė būdą sukalti savo rankomis, atsako Alina.

Taip pat ji prideda, kad tokios idėjos įgyvendinimas kainuoja nepigiai.

„Tikrai nepigiai. Būdai reikia ir gerų, ilgamečių dažų, kokybiškos medienos, varžtų. Tai yra kosmosas. Mums viso gavosi apie 500 eurų. Bet dėl mylimo šuns negaila“, – nusijuokia Alina.