„Kiekvienas žmogus renkasi vertybes, kuriomis vadovaujasi gyvenime. Gyvūnų gelbėjimas, teisybės gynimas, dalyvavimas smurto bylose prieš gyvūnų skriaudėjus – sunkus ir, įsitikinome, labai pavojingas darbas. Neseniai „Vyšnių sodo“ vila buvo apiplėšta, o mūsų globojamus katinėlius piktadariai paleido į Naujamiesčio kiemus. Laimė, visus pavyko susigrąžinti. Patiriant tokius iššūkius, nuolatinius grasinimus sunku išlikti pozityviems, tačiau neketiname bijoti ir nuleisti rankas. Mūsų atsakas – šviesus ir pozityvus“, – sako „Vyšnių sodo“ vadovė Monika Mužaitė, kartu su Aru Vėberiu parašiusi dainos žodžius.

Dainą, skirtą „Vyšnių sodui“, atlieka žinomi atlikėjai Igoris Kofas, Maksas Melman iš grupės „Biplan“, Eglė Jakštytė (Eley) ir Liepa Norkevičienė. Žodžius kartu su „Vyšnių sodo“ vadove Monika Mužaite kūrė Aras Vėberis, o muzikos skambesiu rūpinosi Vitas Vaičiulis (MR15 Studio) bei Justinas Kazlauskas (Virus J).

Dainininkas I. Kofas „Vyšnių sodo“ viloje lankėsi ne kartą ir pažymi, kad visi gyvūnai vaikšto laisvai, gyvena puikiomis sąlygomis, kol laukia tikrųjų namų.

„Yra ir tokių, kurie dar nežino savo likimo, nes organizacija juos bando apginti nuo smurtaujančių šeimininkų ir nuolat varsto teisėsaugos duris. Šie žmonės – nepaprastai šilti ir savo gerumu dalinasi su labiausiai nuskriaustais. Didžiuojuosi galėdamas prisidėti prie dainos, įkvepiančios „Vyšnių sodą“ judėti tik pirmyn“ – sakė Igoris Kofas.

Jam antrina ir atlikėja E. Jakštytė, kurios manymu, žmonės dažnai bijo atverti savo širdį ir kovoti už tai, kas jiems iš tikro yra svarbu.

„Mes norime padrąsinti kiekvieną žmogų patikėti savimi, savo svajonėmis ir niekada nepasiduoti. „Vyšnių sodo“ organizacija – puikus pavyzdys, kaip reikia stengtis dėl savo svajonių. Pirmyn turi vesti meilė, o ne baimė.“ – sakė viena iš dainos atlikėjų Eglė Jakštytė.

„Vyšnių sodas“ netrukus švęs dvejų metų veiklos gimtadienį. Šiuo metu organizacijos globoje iš viso yra net 215 globotinių, kačių, šunų, paukščių, laputė, todėl gyvūnų gelbėtojai su meile kurtą dainą skiria visiems, padedantiems pasirūpinti tokiu gausiu būriu nuskriaustų gyvūnų.

Anot „Vyšnių sodos“ vadovės, kovojant už negalinčių apsiginti gyvūnų teises ir gelbėjant jų gyvybes lengva aplink matyti tik negatyvą, tapti piktu ir nusivylusiu, arba vieną dieną tiesiog pasiduoti. Tačiau „Vyšnių sodas“ nori dalintis kasdien patiriamu įkvėpimu ir padėti žmonėms įžvelgti prasmę ten, kur slypi tikroji laimė – nesavanaudiškoje pagalboje silpnesniam.

Taip pat jau labai greitai šią dainą bus galima įsigyti populiariose muzikinėse platformose, o visos gautos lėšos bus skiriamos beglobiams gyvūnams.