Tai paaiškėjo šio antradienio naktį, kuomet Lapert'ų šeimos namuose, Mičigane, įsiplieskė gaisras. Laimei, jį suuodęs šuo žinojo, ką jam reikia daryti.

„Įprastai naktį jis miega su mumis lovoje, bet tą naktį jis inkštė tol, kol jį paleidome“, – „The Dodo“ sakė Kim Lepert.

Maždaug 2 val. nakties. Brian'as Lapert'as išsivedė nerimstančią Roscoe laukan trumpam pabėgioti. Sugrįžus, šuo nenustojo inkštęs prie durų.

„Brian'as ketino sugrįžti į lovą, tačiau nustebo, kodėl šuo nejuda iš vietos. Tuomet jis užuodė kažką kiesto ir suprato, kad kažkas yra ne taip“, – pasakojo K. Lepert.

Atidaręs duris į rūsį, vyras pamatė nuo stalo kylančias liepsnas, kurias sukėlė paliktas, prie elektros lizdo prijungtas šildytuvas. Jautrios Roscoe uoslės dėka, liepsnas šeimai pavyko užgesinti nepatiriant didelių nuostolių. Šeima suprato, kad iki didelės nelaimės juos skyrė vos kelios sekundės - liepsna kilo visai prie pat degių popierių.

„Jei Roscoe nebūtų mūsų pažadinęs, nežinau, kuo viskas būtų pasibaigę. Džiaugiuosi, kad jis nepasidavė ir atkakliai mus žadino“, – teigė B. Lapert'as.

Nors platūs šuns pečiai ir žemas balsas lojant gali išgąsdinti, daugiau laiko su juo praleidę žmonės greitai įsitikina, kad 8-erių metų šuo yra tarsi didelis kūdikis. Lapert'ų šeima įsitikinusi, kad šuns veislė nepelnytai yra vertinama neigiamai.

„Kaip ir bet kuris šuo, šis taip pat taps tokiu, kokiu jį išauklėsite būti. Jis labai protingas ir ištikimas. Žinoma, dabar jis ir mūsų didvyris“, – sakė K. Lapert.
Pitbulterjeras išgelbsti šeimą nuo gaisro

Daugiau rasite čia.