„Gyvūnai buvo ne tik laikomi beveik sąvartyną primenančiose sąlygose, tačiau galėjo ir nekontroliuojamai daugintis. Gyvūnų laikytojų neatsakingumas, negalint tinkamai prižiūrėti – nepasirūpinimas jų kastracija ar sterilizacija, viena didžiausių problemų dėl kurių šalyje turime tokį didelį beglobių gyvūnų skaičių. Esame dėkingi žmonėms, kurie buvo neabejingi bei pranešė apie tokią situaciją, todėl, manome, pavyko bent iš dalies užkirsti kelią dar didesnio neprižiūrimų gyvūnų skaičiaus atsiradimui šioje vietoje", – kalbėjo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Šiaulių departamento direktorė Daiva Kazlauskienė.

Aptikti gyvūnai buvo laikomi didelėje netvarkoje, tarp pašalinių daiktų, kuriais jie galėjo susižeisti. Lauke aptiktas ir šuo pririštas itin trumpa grandine. Dauguma gyvūnų neženklinti ir nevakcinuoti nuo pasiutligės. Šiaulių rajono administracija įpareigota perduoti gyvūnus globos įstaigai iki kol įsiteisės sprendimas dėl gyvūnų konfiskavimo.

VMVT primena, kad gyvūnas – didelė atsakomybė. Kiekvienas įsigijęs ar apsisprendęs turėti augintini pirmiausia turi įsitikinti ar sugebės tinkamai juo pasirūpinti bei skirti pakankamai jam laiko ir dėmesio.

Apie gyvūnų nepriežiūrą kviečiame pranešti VMVT. Trumpasis telefono numeris – 1879.