Į nelaimę patekusių kačiukų gelbėti skubėjęs fotografas Algis Jakštas įamžino įvykio akimirkas, o savo patirtimi pasidalino savo feisbuko paskyroje. Kaip pasakoja A. Jakštas, šulinyje kniauksintį kačiuką liepos 12 dienos pavakarę pirmiausia išgirdo jo kaimynas Jurijus.

„Kadangi šulinys gilus, patiems nelaimėlį išgelbėti galimybių nebuvo. Todėl Jurijus iškvietė gelbėtojus“, – prisimena jis.
Nuotraukos iš Algio Jakšto įrašo feisbuke

Netrukus paaiškėjo, kad šulinyje buvo ne vienas, o du kačiukai. Jiems padėti atvyko net dvi priešgaisrinės apsaugos gelbėtojų tarnybos – Švenčionių ir Švenčionėlių.

„Vienam gelbėtojui teko su pilna ekipuote leistis į šulinį su virvės pagalba. Pirma ištraukė vieną kačiuką, kuris kaip raketa nėrė į krūmus. Kitas buvo kiek labiau pridusęs, bet ir tas net ačiū nepasakęs pabėgo“, – šmaikštauja fotografas.
Nuotraukos iš Algio Jakšto įrašo feisbuke

Vis dėlto, jis abejoja, kad kačiukai į šulinį galėjo įkristi patys. Tikėtina, kad taip tyčia pasielgė žmonės, kuriems mažyliai buvo nereikalingi. Laimei, nuskriaustų gyvūnų pagalbos šauksmas buvo išgirstas – už sėkmingą gelbėjimo operaciją A. Jakštas dėkoja neabejingiems gelbėtojams.

Delfi primena, kad nuo birželio 10 dienos veikia sugriežtintos baudos už žiaurų elgesį su gyvūnais.

Kaip numatoma Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnyje, žiaurus elgesys su gyvūnu ir gyvūno kankinimas užtraukia baudą nuo 150 iki 2000 eurų, o žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, užtraukia baudą nuo 900 iki 3200 eurų.