Jauna moteris negalėjo nustoti drebėti, ji neslėpė, kad atėję nekviesti svečiai puolė su kaltinimais, kad jų augintiniai pagrobti ir savanoriai privalo juos atiduoti šeimininkams.

„Atvykę rėkė, visaip išvadino. Aš viena tuomet buvau, – dalijasi savanorė. – Sakė, atvažiavome atsiimti šunų“.

„Aš atvažiavau savo šuniukų pažiūrėt, paėmė juos iš sūnaus. Paėmė, atvažiavo, susirinko, o jų čia nėra. Kas čia dedasi? Su savanoriais atvažiavo – skundžia ir važiuoja. Mes atvažiavom pasižiūrėti, kaip gyvena mūsų šunys. Ne mano, sūnaus šunys, bet iš mano namų“, – skundžiasi nenorėjusi prisistatyti moteris.

Su keliais kartu šunų netekusiais ir dabar su teisėsauga reikalų turinčiais šunų augintojais atvykusi moteris savanoriai aiškino, kad ji apžiūrėjo teritoriją ir esą rado išlūžusias grindis ir girtaujančius darbuotojus.

„Aš mačiau geriančius“, – šaukė atvykėlė savanoriai ir nepaisė raginimų išeiti iš teritorijos. Kartu atvykę dar keli žmonės sakė, kad jie atvyko iš Tauragės ir Jurbarko, tik aplankyti paimtų buvusių augintinių.

„Išeikit iš prieglaudos, yra karantinas, jūs čia negalite būti“, – bandė išprašyti atvykėlius savanorė, tačiau atvykėliai įrodinėjo, kad čia yra todėl, kad įstaiga vieša, tad jie turintys teisę atvykti kada nori.

Savanoriams priminus, kad žmonės šunų neteko dėl rimtų priežasčių, yra įtariami žiauriu elgesiu su gyvūnais, atvykėliai skolingi neliko: žarstė kaltinimus, kad savanoriai savavališkai atima gyvūnus, esą jų niekas nekankina, tačiau savanoriai ir policija tiki tik skundais.

„Aš ne daugintoja, nekankinau šunų, mane apšmeižė“, – tikino viena atvykusių moteris.

„Pas mane įsilaužė, atėmė šunis“, – piktinosi kita atvykusių moterų.

„Jūs esate gyvūnų kankintoja, nebežinote, kaip įgelti“, – rėžė savanorė.

Prieglaudoje buvusi savanorė iš pradžių apie atvykėlius pranešė kitiems savanoriams, kurie netrukus atskubėjo į pagalbą. Paaiškėjo, kad viena iš atvykusių moteris buvo susitarusi iš anksto, kad nori aplankyti paimtus augintinius. Tai padaryti leidžiama, tačiau dėl keturkojų saugumo, patekimas į teritoriją ribotas – kad neplistų ligos ir šunys patirtų mažiau streso.

Keliolika čia atsidūrusių šunų nė negali loti – jiems pažeistos balso stygos. Du atvykusiųjų dėl to yra atsidūrę teisėsaugos akiratyje, todėl savanoriai nenorėjo įsibrovėliams rodyti paimtų augintinių ir prašė palikti teritoriją. Tačiau gražiuoju susitarti nepavyko.

Netrukus į prieglaudą atskubėjo policijos pareigūnai. Iškart paklusti jiems žmonės irgi nenorėjo, vienas dar aiškino, kad jam nepatinka įstatymai ir jis juos interpretuoja savaip. Visgi pareigūnams paaiškinus, kad jei vyras teritorijos nepaliks gražiuoju, teks jam uždėti antrankius, aukštaūgis nuėjo su pareigūnais iki tarnybinio policijos automobilio.

Iš Tauragės ir Jurbarko atvykę žmonės pareigūnus tikino, esą jie atsitiktinai susitiko prie prieglaudos vartų ir neigė organizavę susitikimą. Savanoriai paaiškino, kad nelegaliai šunis veisiantys žmonės turi susikūrę grupes socialiniuose tinkluose, yra sukūrę tam specialiai anketas, kad nebūtų lengvai susekami policijos pareigūnams ir keturkojų gerove besirūpinantiems savanoriams.

Gyvūnų prieglaudos savanoriai parašė pareiškimą dėl savavališkai atvykusių asmenų ir jų grasinimų. Pareigūnai dėl įvykio pradėjo tyrimą.