Meistras teigia, kad viską darė mokslo labui

Pastarosiomis dienomis feisbuke išplitusiame tatuiruočių meistro Donato Mohamad Ali įraše galima matyti ant stalo paguldyto gyvūno su ištatuiruota nugara nuotrauką. Anksčiau vyras buvo žinomas Donato Remeikos vardu, tačiau po santuokos nusprendęs pasilikti žmonos pavardę. Šiuo metu jis dirba Vilniuje esančiame tatuiruočių salone „Lithuanian Tattoo“.

Tiesa, šiuo metu iš vyro paskyros įrašas yra pašalintas. Vis dėlto, pasipiktinę internautai spėjo išsisaugoti ekrano nuotrauką, kuri ir toliau žaibiškai plinta socialiniame tinkle.

„Kodėl? Sunku? Gaila! Padėk lietuviams kurti! Ko nepadarysi dėl mokslo ir lietuvių sukurtų tatuiruočių šalinimo lazeriu. Inovatyvios medicinos centras Imunologijos departamentas kartu su veterinarais pasirūpino, kad gyvūnas nejaustų jokio skausmo tiek darymo metu, tiek kol tatuiruotė visiškai užgis. Džiaugiuosi galėdamas prisidėti prie lietuviškų lazerių gamybos. Žiūrėsime, kaip lazeris skaido skirtingus pigmentus“, – rašė nuotrauka pasidalijęs tatuiruočių meistras D. Mohamad Ali.

Delfi susisiekus su pačiu įrašo autoriumi D. Mohamad Ali, šis paaiškino, kad ištatuiruoti gyvūną buvo pakviestas ir tai nebuvusi jo idėja.

„Susilaukiau begalės grasinimų susidoroti. Nors tai valstybinė įmonė Inovatyvios medicinos centras mane pakvietė mokslo tikslais laboratorijoj ištatuiruoti gyvūną, kuris nejaus jokio skausmo. Tai nebuvo savivalė, tai buvo mokslo tikslams“, – aiškina jis.

Vyro poelgis tatuiruočių meistrų bendruomenei nesuvokiamas

Kol kas su įraše nurodytu Inovatyvios medicinos centru susisiekti nepavyko. Kai kuriems galėjo kilti įtarimų, kad D. Mohamad Ali omenyje turėjo Lietuvos inovacijų centrą, tačiau šis paskelbė, kad nieko bendra su nuotraukoje užfiksuotais vyro veiksmais neturi.

„Reaguodami į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją ir galimas sąsajas su Lietuvos inovacijų centru, informuojame, kad šio asmens nepažįstame, su juo nedirbame ir nieko bendro su šiuo projektu neturime. Lietuvos inovacijų centras mokslinių tyrimų ir eksperimentų su gyvūnais neatlieka. Teikiame konsultacines ir analitines paslaugas verslui, viešojo sektoriaus institucijoms bei akademinei bendruomenei“, – į išplitusį įrašą sureaguota Lietuvos inovacijų centro paskyroje.

Šiuo metu įrašas plinta iš tatuiruočių meistrų ir „Baltic Tattoo Convention“ paskyrų, kurių bendruomenės pasmerkė kolegos veiksmus su gyvūnu.

Vienas iš tatuiruočių meistrams skirto renginio „Baltic Tattoo Conventon“ organizatorių Aurimas Mockus Delfi teigė, kad įrašą paskelbęs D. Mohamad Ali tatuiruočių meistrų gretose pasižymi prasta reputacija – jam tekę daug girdėti apie kitų autorių darbų ir eskizų vagystes, tačiau apie bandymus su gyvūnais jis tikina girdįs pirmą kartą.

„Apie šį žmogų galima pasakyti daug, bet, deja, nieko gero. Tai yra konfliktinė asmenybė, įsivėlusi į daug konfliktų su Lietuvoje pripažintais meistrais. Viena iš tatuiruočių grupės gerbėjų mums atsiuntė išsaugotą įrašą, o mes savo ruožtu juo pasidalinome. Žmonių reakcijos tai turbūt sakyti net neverta, kokios – daugelis jų yra pasipiktinusių. Tačiau galiu sąžiningai pasakyti, kad girdėti, jog jis būtų anksčiau su kitais gyvūnais atlikęs bandymų, neteko“, – teigia A. Mockus.