Prieglaudos gyvūnams įteikė kraupią dovaną

Prieglaudos „Linksmosios pėdutės“ vadovė Simona Šakinytė teigia, jog lankytojų perduotos mėsos niekuomet neskuba duoti gyvūnams – pirmiausia tai, ar ji tinkama prieglaudos augintiniams, įvertina veterinarijos gydytojai.

„Mes labai retai gauname mėsos gyvūnams, todėl niekada neskubame jos duoti gyvūnams, kol tos mėsos neapžiūri veterinaras. Vakar kaip tik buvo veterinarinė diena ir paprašėme veterinaro nustatyti, ar gera tai mėsa, kurią gavome. Atidarėme maišą ir nesitikėjome, ką ten pamatėme“, – teigia S. Šakinytė.

Prieglaudos vadovė patvirtina, jog šiuo metu dėl žiauraus elgesio su gyvūnais vyksta tyrimas.

„Mes tikimės, kad įtariamasis bus rastas ir nubaustas. Kol kas visų įvykio aplinkybių atskleisti negaliu, nes vyksta tyrimas“, – sako S. Šakinytė.

Prieglaudos darbuotojai su DELFI redakcija pasidalino nuotraukomis, kurių dėl itin šokiruojančių vaizdų nusprendėme nepublikuoti.

Sieks, kad žiauriai pasielgęs asmuo būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn

Advokatų profesinės bendrijos „Constat“ advokatas ir vadovaujantis partneris Donatas Petrauskas teigia, kad šiuo metu rengiamas prašymas pradėti ikiteisminį tyrimą, kuriame ikiteisminio tyrimo pareigūnams bus pateikti visi objektyvūs įrodymai, susiję su nagrinėjamu žiauraus elgesio su gyvūnais atveju.

„Labai svarbu, kad ikiteisminio tyrimo metu būtų atlikta gyvūnų ekspertizė, kurią turėtų skirti būtent ikiteisminio tyrimo medžiagą nagrinėsianti tyrėja. Tikimės, jog į šį atvejį bus tinkamai sureaguota ir bus tinkamai atlikti visi būtini veiksmai siekiant patraukti gyvūnus atvežusį ir galimai juos nužudžiusį asmenį baudžiamojon atsakomybėn“, – teigia D. Petrauskas.

Advokatų profesinės bendrijos „Constat“ advokatas primena, kad pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 straipsnio 1 dalį tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. Todėl šiuo atveju bus siekiama, kad gyvūnus atvežęs ir juos galimai nužudęs asmuo būtų patrauktas atsakomybėn pagal šį straipsnį.

Pastebi, kad žiauraus elgesio prieš gyvūnus atvejų daugėja

Siekdami teisingumo šioje kraupioje istorijoje, prieglaudos darbuotojai kreipėsi į teisėsaugą ir gyvūnų teises ginančią organizaciją „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“. Organizacijos komunikacijos vadovė Kamilė Sakalauskaitė pastebi, kad tokių žiaurumo protrūkių, nukreiptų prieš gyvūnus augintinius, Lietuvoje ilgainiui daugėja.

„Nors tokie, ypatingo žiaurumo, atvejai Lietuvoje pasitaiko gana retai, pastaruoju metu jaučiamas jų skaičiaus augimas. Protu neįmanoma suvokti, ką turi mąstyti asmuo, dirdamas šuniui, ar kitam gyvūnui, kailį, o po to – atveždamas į prieglaudą kaip maistą jos globotiniams“, – stebisi K. Sakalauskaitė.