„Šiandien 14 val. prie parduotuvės „Triratukas“ pamačiau siaubingą vaizdą. Šis „žmogus“, atsidaręs bagažinę, kumščiais daužė savo šuniuką. Pamačiusi tokį vaizdą, patyriau šoką, nespėjau nufilmuoti. O ir šis padaras, pamatęs mane, nenustojo daužęs gyvūno. Šalia jo buvo mažas vaikas ir viską matė. Esmė tame, kad noriu rašyti pareiškimą į policiją, bet ieškau daugiau liudininkų, kas matė, galbūt kaimynai. Manau, kad toks elgesys tokiam padarui yra norma“, – feisbuke rašė Laura.

Tuo pačiu ukmergiškė pridėjo susirašinėjimą su vyru, kuriame jie aiškinasi situaciją. Susirašinėjime matyti, jog vyras patvirtina, kad šuo elgėsi agresyviai, todėl vyras pradėjęs jį auklėti, tačiau nesutinka, jog jo veiksmai buvę žiaurūs.

Į įrašą sureaguota žaibiškai – visai netrukus po įkėlimo, juo pasidalinta pusantro šimto kartų, užvirė didelė diskusija. Komentatoriai tuoj pat pasidalino į dvi stovyklas: vieni ragino greičiau kreiptis į pareigūnus ir smerkė tariamą elgesį, kiti įtarė, kad situacija galėjo būti „paaštrinta“ ir paties šeimininko reikalas, kaip jam auklėti šunį – neva nieko baisaus, jei šuniui buvo ir nesmarkiai suduota.

Taip pat pasireiškė keletas žmonių, atpažinusių vyrą. Šie suskubo užstoti vyro ir tvirtinti, kad jis myli savo augintinį ir negalėtų su juo žiauriai elgtis.

Smurtas – pamoka, kurios šuo neišmoks: gyvūnas gali reaguoti priešingai

Reaguodama į įrašą, Lietuvos kinologų draugijos dresuotoja ir šunų dresūros mokyklos „Canis“ savininkė Karina Ščuckytė pastebi, kad sunku spręsti apie situaciją neturint daugiau įrodymų, kas iš tiesų įvyko, tačiau šeimininko pykčio proveržis norimo rezultato neduos.

„Skaitant aprašymą, smurtas niekada neduos norimo rezultato. Į gynybinę poziciją pastatytas šuo gali reaguoti agresyviai, gintis dantimis.

Fizinis poveikis gali būti viena iš elgesio keitimui naudojamų priemonių, pavyzdžiui, pavadėlio timptelėjimas. Tačiau šuo turi aiškiai suprasti korekcijos priežastį ir išeitį iš jos. Naudojant fizines korekcijas būtina paskatinti šunį, kai jis elgiasi tinkamai. Tai tolima nuo šeimininko pykčio proveržio“, – teigia K. Ščuckytė.