„Nors Vokietija ir neuždraudė auginti gyvūnų dėl kailio, joje buvo pakeisti reikalavimai šių gyvūnų laikymui. Ūkininkai turėjo užtikrinti vandenį plaukiojimui, galimybę laipioti, vaikščioti kietu paviršiumi, t.y. ne vielinėmis narvo grindimis. Dėl šių pasikeitimų ūkininkams nebeapsimoka laikyti gyvūnų. Tai tik dar kartą įrodo, jog kailinių žvėrelių auginimas suteikiant jiems gyvūnų gerovę užtikrinančias sąlygas, nėra pelningas ūkininkams“, – teigė VšĮ „Tušti narvai“ vadovė Gabrielė Vaitkevičiūtė.

„Šiuo metu kailinių žvėrelių verslas išgyvena nuosmukį, jau 2 metus iš eilės vidutinė kailiuko pardavimo kaina yra mažesnė negu savikaina. Greičiausiai dėl to 2018-aisias Lietuvoje užsidarė 10 kailinių žvėrelių fermų ir praėjusių metų pabaigoje veikė jau tik 141-a kanadinių audinių ferma. Šioje Seimo sesijoje turėtų būti svarstomas draudimas gyvūnus auginti ir žudyti tik dėl jų kailio Lietuvoje. Tikimės, kad Seimo nariai atkreips dėmesį į pasaulines tendencijas ir atsižvelgs į daugumos piliečių nuomonę apie šį verslą“, – kalbėjo G. Vaitkevičiūtė.

Šiais metais užsidarė ir visos Čekijos kailinių žvėrelių fermos, nes sausio pabaigoje įsigaliojo draudimas gyvūnus auginti ir žudyti tik dėl jų kailio.