Teigia, kad tokiu būdu norėjo „gražų katiną nusipirkti“

„Norėjau katinėlį nusipirkti. Parašiau, kad superku, kad gaučiau daugiau pasiūlymų. Logiškai pagalvok“, – štai tokį paaiškinimą atsiuntė vyras. Pareigūnai jau anksčiau paaiškino, kad anketa – netikra, ir toks žmogus realybėje neegzistuoja.

Skelbimą platinęs asmuo suskubo paaiškinti, kodėl jam reikalingos vyresnės nei vienerių metų katės.

„Vyresnės nei metų todėl, nes nėra laiko mokinti tualeto reikalų. Tai būtų mano pirmas katinas, todėl net nežinau, kaip tiksliai reikėtų jį išmokyti tų reikalų gamtinių. O čia apšmeižė mane prieš visą Lietuvą, kad aš kažkoks kačių maniakas. Visiškai jokio žodžio apie medžioklę su katinais net nebuvo – pas žmones fantazija beribė“, – stebisi jis.

Vyras teigia dėl skelbimo sulaukęs daugybės žinučių, kai kuriose jų buvo grasinama. Jis tvirtina, kad nei vieno katino nenusipirko. Jo manymu, tokios reakcijos sulaukta dėl to, nes skelbimą jis įdėjo netinkamu laiku – tuomet, kai visus sukrėtė žinia apie Alytaus rajone nukryžiuotą katiną.

„Yra pilni kampai katinų, koks tikslas juos supirkinėti? Kai parašai, kad superki, gauni daugiau pasiūlymų ir iš žmonių, kurie juos veisia ir taip toliau. Tokiu tikslu norėjau gražų katiną nusipirkti“, – aiškina jis.

Skelbimas internautams sukėlė daug įtarimų

„Nebrangiai superku kates, amžius – ne jaunesnės nei vienerių metų“, – toks skelbimas nuo kovo mėnesio pradžios pradėjo plisti feisbuke. Internautams kaip mat skelbimas sukėlė įtarimų, kad juo pasidalinusio žmogaus ketinimai – negeri.

DELFI primena, kad į pasirodžiusį skelbimą netrukus sureagavo gyvūnų prieglaudų atstovai, pasidalinę perspėjimu niekam nedovanoti ir neparduoti gyvūnų skelbimu pasidalinusiam asmeniui.

Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė teigė įtarianti, kad katės gali būti supirkinėjamos medžioklės tikslais, tačiau ketinimų gali būti ir kitų.

„Prieš porą ar trejetą metų panašus incidentas buvo Vilniuje. Tąkart imdavo tik juodus kačiukus, kiek supratome, kailiams. Šiuo atveju, gali būti, kad ketina naudoti medžioklėje apmokinant šunis. Gali būti, kad naudoja koviniams šunims, nors atrodo, kad tas laikotarpis jau praėjo – anksčiau su koviniais šunimis išsidirbinėdavo dažniau. Bet žmonėms gali šauti įvairios mintys į galvą. Tai galėjo būti net ir paprasčiausia dėmesio stoka“, – galimus skelbimo motyvus vardijo ji.

Lietuvos policijos departamento atstovai žiniasklaidai patvirtino, kad informacija apie kates supirkinėjantį asmenį jiems žinoma ir šiuo metu jie gilinasi į aplinkybes.

„Minėto skelbimo aplinkybes aiškinasi Biržų rajono policijos komisariato pareigūnai. Šiuo metu aišku, kad toks asmuo kaip Tomas Šileika (skelbimą patalpinęs vyras – DELFI) neegzistuoja. Nepaisant to, policijos pareigūnai toliau aiškinasi šio atvejo detales. Išsamiai išsiaiškinus skelbimo turinio aplinkybes, bus priimtas procesinis sprendimas“, – rašoma pareigūnų atsakyme žurnalistams.