Įtaria, kad superkamas kates naudoja medžioklėje

„Nebrangiai superku kates, amžius – ne jaunesnės nei vienerių metų“, – toks skelbimas nuo kovo mėnesio pradžios pradėjo plisti feisbuke. Internautams kaip mat skelbimas sukėlė įtarimų, kad juo pasidalinusio žmogaus ketinimai – negeri.

Į pasirodžiusį skelbimą netrukus sureagavo gyvūnų prieglaudų atstovai, pasidalinę perspėjimu niekam nedovanoti ir neparduoti gyvūnų skelbimu pasidalinusiam asmeniui.

„Įspėjame visus nedovanoti ir neparduoti šiam žmogui kačių, galimai jis gyvūnus naudoja medžioklei. Ypač budrūs būkite Biržų, Pasvalio, Rokiškio, Panevėžio gyventojai“, – tokiu perspėjimu pasidalinta VšĮ „Mažas draugas“ paskyroje. Šiuo įrašu jau spėjo pasidalinti virš 2 tūkst. žmonių, atskiru perspėjimu pasidalino ir Panevėžio gyvūnų globos draugija.

Nors su kates neva superkančiu vyru DELFI susisiekti nepavyko, pamėginome jo paieškoti per paskyroje nurodytą darbovietę, medienos gaminiais prekiaujančia įmonę „Tyla“.

Atsiliepusi administratorė paaiškino, kad nurodytas asmuo jų įmonėje nedirba ir niekada nedirbo. Anot jos, klausimų dėl šio asmens įmonė per pastarąsias dienas sulaukė ir daugiau.

„Nieko bendro jis su mumis neturi. Feisbuke jis pasiskelbė, kad dirba pas mus, tačiau ten juk gali rašyti ką tik panorėjęs. Nepažįstame šio žmogaus“, – paaiškino moteris.

Pareigūnai aiškinasi, kas slypi už netikros anketos

Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė įtaria, kad katės gali būti supirkinėjamos medžioklės tikslais, tačiau ketinimų gali būti ir kitų.

„Prieš porą ar trejetą metų panašus incidentas buvo Vilniuje. Tąkart imdavo tik juodus kačiukus, kiek supratome, kailiams. Šiuo atveju, gali būti, kad ketina naudoti medžioklėje apmokinant šunis. Gali būti, kad naudoja koviniams šunims, nors atrodo, kad tas laikotarpis jau praėjo – anksčiau su koviniais šunimis išsidirbinėdavo dažniau. Bet žmonėms gali šauti įvairios mintys į galvą. Tai galėjo būti net ir paprasčiausia dėmesio stoka“, – galimus skelbimo motyvus vardija ji.

Lietuvos policijos departamento atstovai žiniasklaidai patvirtino, kad informacija apie kates supirkinėjantį asmenį jiems žinoma ir šiuo metu jie gilinasi į aplinkybes.

„Minėto skelbimo aplinkybes aiškinasi Biržų rajono policijos komisariato pareigūnai. Šiuo metu aišku, kad toks asmuo kaip Tomas Šileika (skelbimą patalpinęs vyras – DELFI) neegzistuoja. Nepaisant to, policijos pareigūnai toliau aiškinasi šio atvejo detales. Išsamiai išsiaiškinus skelbimo turinio aplinkybes, bus priimtas procesinis sprendimas“, – rašoma pareigūnų atsakyme žurnalistams.

Lietuvos policija taip pat prideda, kad smerkia tokio pobūdžio asmenų pasireiškimus ir telkia visas pastangas išsiaiškinti, kokie asmenys, kokie ketinimai ir koks tikslas už to slypi.