Šuniukai išmesti maiše kartu su tuščiais bangių gėrimų buteliais

Nors šuo – geriausias žmogaus draugas, neretai tenka išgirsti apie siaubingus atvejus, kuomet ką tik gimę šunyčiai išmetami į konteinerį tarytum niekam nereikalingos šiukšlės. Šaltą penktadienio vakarą Vilniuje, Jeruzalės mikrorajone, Bitininkų gatvėje, I. Reklaitytė rado išmestus ką tik gimusius šuniukus.

„Suvynioti į maišą kartu su tuščiais buteliais prabangaus gėrimo. Mažyliai kruvini, sušalę ir leisgyviai. Šiuo metu bandom juos gaivint, šildyti, vieno gyvybė kabo ant plaukelio. Skubiai ieškom maitinančios kalytės, nes tik tokiu būdu jie turi mažytę, bet jau gęstančią viltį išgyvent“, – penktadienio vakarą feisbuke pagalbos prašymu dalinosi I. Reklaitytė.

I. Reklaitytei šuniukų šeimininkai žinomi – ji pas juos lankėsi atsiimdama kalytę, kad ši galėtų maitinti mažylius.

„Kalbėjau su šeimininke – tai buvo pagyvenusi moteris, mėgstanti išgerti. Ji net neįsivaizduoja, kokia už tai gali būti atsakomybė. Šeimininkė teigė, kad myli savo kalytę ir nori ją atsiimti. Tada aš paklausiau: kodėl jūs taip žiauriai pasielgėte su šuniukais? Ji atsakė: o ką man reikėjo su jais daryti?“ – abejingumu stebisi I. Reklaitytė.

Ji praneša, kad planuojama rašyti pareiškimą pareigūnams, tačiau jų reakcija į tokius nusikaltimus dažnai būna nepakankama.

„Dažniausiai būna, kad pareigūnai apsiima tyrimo, bet vėliau praneša, kad byla uždaryta. Tai ne pirmas atvejis, su kuriuo esu susidūrusi – jiems vis neužtenka įrodymų. Juk žmonės dingsta, o tokiais dalykais jie nenori užsiimti“, – problemą pastebi I. Reklaitytė.

Šunų šeimai paruošė kambarį: su mažyliais leido bemieges naktis

Netrukus į įrašą atsiliepė kaunietė Deimantė Adomavičiūtė, turinti kaip tik tai, kas gali išgelbėti mažylius – maitinančią kalytę. Šiandien šią istoriją seka ir ja dalijasi tūkstančiai internautų.

„Kadangi turiu maitinančią kalytę, nusprendžiau padėti ir paskambinau „SOS gyvūnai“ vadovei. Ji surado transportą ir mažyliai tą pačią parą pasiekė mane. Deja, juos maitinti mano kalytė atsisakė, tad man ir mano šeimai teko labai stengtis ir maitinti šiltu mišinėliu. Praėjus bemiegei parai, sužinojau, kad vakare pas šuniukus atvažiuos jų mamytė. Sužinojusi naujienas, neslėpsiu – apsiverkiau. Pradėjau ruošti kambarį, kuriame ji gyvens su savo vaikais“, – emocijomis dalijasi Deimantė.

Pirmą parą kalytė nenoriai prisileido savo mažylius. Dėl to Deimantė liko miegoti kartu su ja, glostyti, raminti, pripratinti prie naujos aplinkos ir šuniukų. O šie irgi reikalavo daug dėmesio – kas dvi valandas juos reikia pamaitinti, pamasažuoti pilvelius, rūpintis, kad jiems būtų šilta.

„Viltis, kad kalytė prisileis šuniukus, vieną minutę jau buvo dingusi, bet netrukus ji gimė tarsi iš naujo. Kartu su savo draugu Igoriu pripratinome kalytę prie mažylių, ji juos pamaitino“, – džiaugiasi Deimantė.