Tokį atvejį gydytojas mato pirmą kartą

Ankstyvą penktadienio rytą Santariškėse Kęstučio ir jo kolegos dėmesį patraukė gailus kačiuko miaukimas.

„Kadangi buvo ankstus rytas, tamsoje nelabai matėsi, kur katinas yra, bet netrukus jį radome po viena mašina. Iš pradžių nesupratom, kokiomis vielomis jo galva apsukta, tačiau išsitraukę katiną pamatėme, kad tai – spąstai“, – aiškina Kęstutis.
Katinas spąstuose

Pirmiausia vyrai kreipėsi į Vilniaus gyvūnų globos namus, tačiau, nesulaukę atsakymo, nuvežė katiną į Riešės veterinarijos kliniką „Vetfauna“. Į pareigūnus kol kas dar nesikreipta.

„Akivaizdu, kad tai buvo padaryta tyčia. Šioje vietoje žmonės po balkonais turi savos žemės, per kurią dažnai vaikščioja katės, kurių nesustabdysi. Ateina, ką nors pridirba, ir, matyt, dėl to žmonės nepatenkinti. Todėl šitaip jas ir gaudo“, – savo versija dalijasi Kęstutis.

Tuo metu „Vetfauna“ veterinarijos gydytojas Evaldas Galdikas patikina, kad per visus darbo metus tokį atvejį mato pirmą kartą.

„Kad katinas būtų spąstuose – tai pirmas toks atvejis. Pristatytas į kliniką, katinas atrodė apsvaigęs, labai nusilpęs. Panašu, kad pakliuvęs į tą kilpą kelias dienas buvo net neėdęs“, – teigia jis.
Katinas spąstuose

Perspėja: spąstai pavojų kelia ne tik katėms

Spąstai, į kuriuos pakliuvo katinas – selektyviniai spąstai, skirti gaudyti nedideliems laukiniams gyvūnams. Atšokančios vielos spyruoklės sukuria smūgio jėgą, kuri staigiai pribaigia gyvūną.

Stebėtina, kad katinas išgyveno ir šiandien sveiksta savo šeimininkės namuose. Ją Kęstutis su kolega atrado pasidalinę įrašu Santariškių gyventojų feisbuko grupėje. Katinu besirūpinanti Simona teigia, kad sunki augintinio būklė ją išgąsdino.

„Katinui buvo labai smarkiai suspaustas kaklas.Tie spąstai tokie stiprūs, kad vyrai vos juos atidarė. Katinui buvo sutrikusi kraujotaka, pradėjo tinti smegenys. Jis buvo labai sunkios būklės“, – teigia ji.

Iš pradžių Simonai kilo mintis, kad su spąstais katinas galėjo atbėgti kur nors iš miško, tačiau sužalotas ir nusilpęs gyvūnas negalėjo įveikti didelio atstumo. Panašu, kad spąstai paspęsti daugiabučio kieme, o sužalotas gyvūnas pasislėpė po artimiausiais automobiliais.

„Nesuprantu, kaip galėjo kas nors taip piktybiškai pasielgti – prie namų, kur vaikai maži vaikšto. Jie gi smalsūs, galėjo įkišti rankas. Net ir už pavadėlio vedamas šunelis galėjo pakliūti į spąstus“, – stebisi Simona.