„Mes turime tikrai daugiau problemų negu lojantis šuo kaime“, – antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Jis kaip pavyzdį paminėjo kvapų problemą. „Mes neturime Lietuvoje sprendimų dėl kvapų identifikavimo“, – pastebėjo jis.

Dėl garsiai lojančių šunų ir kniaukiančių kačių sutampa R. Karbauskio ir opozicinės Seimo TS-LKD frakcijos seniūno Gabrieliaus Landsbergio nuomonės.

Jo teigimu, siūlymas reglamentuoti šuns lojimą „skamba keistai“.

„Aš auginu 4 vaikus, jie kelia labai daug triukšmo“, – pajuokavo G. Landsbergis.

Seimo Peticijų komisijos pirmininkas Petras Čimbaras antradienį Seimui ketina pateikti patobulintą, jau ketvirtą Triukšmo valdymo įstatymo pataisų variantą, kuriuo siūloma spręsti ne tik gyventojų, bet ir jų augintinių keliamo triukšmo problemą.

Projekte numatyta, kad gyvūnų laikytojai „negali leisti gyvūnui sukelti triukšmą, bet kokius garsus, viršijančius nustatytus triukšmo ribinius dydžius ir kurie yra aiškiai girdimi bet kurioje triukšmo veikiamoje gyvenamosios nuosavybės vietoje: nepertraukiamai 10 minučių ar daugiau nuo 7 val. iki 22 val., nepertraukiamai 5 minutes ar daugiau nuo 22 val. iki 7 val. arba girdimi su pertrūkiais daugiau kaip 30 minučių per 3 valandas“.

Parlamentaras P. Čimbaras taip pat ketina pateikti Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, kurios numato, kad Triukšmo valdymo įstatymo ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių triukšmo valdymą, nevykdymas ar pažeidimas užtraukia baudą nuo 20 iki 300 eurų. Už tokį administracinį nusižengimą padarytą pakartotinai, siūloma bausti nuo 80 iki 600 eurų.

Seimui siūloma pritarti kodekso pataisų projektui, numatančiam, kad „šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais, kitokiais garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešosiose vietose, taip pat gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą, užtraukia baudą nuo 20 iki 80 eurų“.

Siūloma, kad naujos įstatymo nuostatos įsigaliotų 2019 m. sausio 1 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)