Šuo nedavė ramybės visą mėnesį

Per porą dienų mušamo šuns vaizdo įrašas feisbuke sulaukė 191 tūkst. peržiūrų, juo buvo pasidalinta 2,8 tūkst. karto. Komentatoriai niekaip negalėjo pateisinti įraše matomo elgesio. Pareigūnai greitai atpažino vaizdo įraše matomą vyrą – buvusį Seimo narį S. Kružinauską. Vilkaviškio politinis veikėjas buvo patekęs į 2000-2004-ųjų metų kadencijos Seimą su Lietuvos socialdemokratų partija.

S. Kružinauskas tikina, kad šuns lojimas ankstyvais rytais jį prižadina jau visą mėnesį. Iš pradžių vyras nekreipė į tai dėmesio, tačiau ilgainiui jį pradėjo erzinti nenurimstantis šuo. Kviesti pareigūnų dėl trukdomos ramybės jis neskubėjo – manė, kad problemą galima išspręsti paprasčiau.

„Ryte miegi ir tave prižadina lojantis šuo. Galvoji, ką čia daryt. Kartais nekreipdavau dėmesio, keldavausi, įsijungdavau radiją, pradėdavau kažką veikti ir negirdėdavau to lojimo. Va, galvojau, nueisiu, pasakysiu žmonėms, bet nieko namuose nėra. Dėl to paleisdavau šunį ir jis nurimdavo“, – pasakoja buvęs Seimo narys.
Vilkaviškyje mušamas šuo

Vis dėlto, ketvirtą kartą atėjus paleisti triukšmaujančio šuns, šis iš voljero nesitraukė. Tą dieną šuo vyrui pasirodė agresyvus.

„Voljere jis turėjo maisto – gal pagalvojo, kad aš iš jo jį atimsiu. Anksčiau būdavo ramus, džiaugdavosi, kad jį paleidžiu. Šį kartą buvo agresyvus, todėl pasiėmiau lazdą, kad jei mane pultų, galėčiau užsistoti. Sakau jam – eik lauk, bet jis neina, todėl stūmiau jį lazda, aišku, kepštelėjau keliskart. Va taip ir baigėsi viskas“, – aiškina S. Kružinauskas.

Buvęs Seimo narys teigia, kad ramybės neturi jau visą rugsėjį. Anot jo, vasarą jokių problemų nebuvo – šuo buvo laikomas kambaryje, su juo kartu būdavo vaikai. Kai jie pradėjo eiti į mokyklą, likusiam vienam šuniui pasidarė neramu. Triukšmas prasidėdavo kiek anksčiau nei 8 valandą ryto.

Pastebėjo, kad paleidžiamas šuo nurimsta

Kodėl prie namų pripratęs kambarinis šuniukas buvo išvedinėjamas į lauką, vyrui neaišku, tačiau jis pastebi, kad toks sprendimas sukelia stresą ne tik šuniui, bet ir kaimynams. Vyras juokiasi: „O gal aš per daug gerai girdžiu?“

„Visą mėnesį kentėjau. Atsitiko taip, kad kieme apsilankiau 4 kartus. Tikiuosi, kad šuo pripras būti lauke ir nebelos. Daug žmonių turi šunis – aš ir pats turiu šunį. Jie suloja, kai svetimas žmogus eina pro šalį, bet tuoj pat ir nustoja. O tas ištisai varydavo – atsikvepia ir loja, atsikvepia, ir vėl loja“, – aiškina vyras.

„Vakare jis neloja, dieną irgi. Tik ryte, kai nieko nėra namie. Toks įkyrumas niekam nepatiktų. Tikrai neičiau dėl to mušti šuns – bet va, loja, ir eini aiškintis, tačiau nieko nėra namie. Galvojau parašyti pareiškimą, bet nusprendžiau padaryti viską paprasčiau. Paleidžiu kieme šunį – lojimas baigiasi, ir problemos nėra. Tai gal to šuns nereikia uždarinėt“, – svarsto jis.
Vilkaviškyje mušamas šuo

Apie jam skirtą administracinę bausmę vyras kalba nenoriai. „Koks skirtumas – kokia ta bauda bebūtų, didelė ar maža, ji vis tiek nesmagi. Šitas nemalonumas man kainuos, bet tai bus pamoka“, – sako S. Kružinauskas.

Vyro laukia administracinė bauda nuo 50 iki 1,2 tūkst. eurų

Vaizdo įrašu pasidalinusi šuns šeimininkė Lina Žiurinskienė DELFI teigė, kad šuo voljere būna paliekamas tol, kol vaikai būna mokykloje – taip šeima elgiasi jau antrus metus.

„Šuo pripratęs prie voljero, bet, mums išvažiavus, kurį laiką, žinoma, paloja. Mūsų žiniomis, tai trunka 15-20 minučių. Manome, kad galbūt dėl šios priežasties vyras skriaudžia šunį. Nežinome to žmogaus tikslų ar tikslių priežasčių, kodėl jis taip pasielgė – čia tik jis gali atsakyti“, – teigia L. Žiurinskienė.

Moteris prisipažino, kad šeima, pamačiusi, kas vyksta kieme jiems nesant namuose, pasijuto nesaugiai. Vaikai jaučia didelį stresą ir nenori eiti į mokyklą – bijo, kad likęs vienas šuo gali bet kada būti nuskriaustas.

„Voljeras didelis, pritaikytas daug didesniam šuniui, yra namelis, yra kur šuniui minkštai atsigulti, visada paliekam vandens ir maisto. Nesuprantu, kodėl mes turime dėl kažko jaustis kalti. Šuo netriuksmauja nuolatos. Paloja, kai išvažiuojam – taip savo liūdesį matyt išreiškia. Juk ne mūsų vienų šuo loja, aplink ir daugiau šunų yra“, – teigia ji.

Moteris tebesvarsto, ką daryti toliau. „Pikta, kad turime bijoti palikti šuniuką savo kieme. Dabar ir nelabai galime palikti, nes šuo paprasčiausiai bijo ten eiti“, – piktinasi moteris.

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės specialistė Daiva Klimavičienė DELFI patikino, kad vyrui pradėta administracinė teisena. Pirminiais duomenimis, veterinarijos specialistai nenustatė šuns sužalojimų, todėl vyro laukia administracinė bauda.

Administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnyje numatoma, kad žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas užtraukia baudą nuo 50 iki 1,2 tūkst. eurų. Padarytas pakartotinai, nusižengimas užtraukia baudą nuo 1,2 tūkst. Iki 1,75 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (947)