Gyvūnų teisių aktyvistai piktinasi: tai yra žemiau nei žema

Antradienį feisbuke išplito gyvūnų teisių aktyvistės, verslininkės Agnės Klevinytės įrašas, kuriame ji kritikuoja „Esperanza Resort & SPA“ virtuvės šefo Justino Kapkovičiaus patalpintas gyvūnus žeminančias nuotraukas. „Tai yra žemiau nei žema“, – sako ji.

„Sadistiniu pasityčiojimu“ pavadintose nuotraukose galima matyti stirniukų skerdienas, lydimas trikdančio užrašo: „what does the dog say...“ (ką sako šuo? – DELFI pastaba). Tokio vaizdo ir komentaro derinys kanopinio gyvūno skerdienos neatpažįstančiam žmogui gali sudaryti įspūdį, kad nuotraukose – negyvi šunys.

Ne ką mažiau glumina nuotraukos su skerdiena, kurią lydi komentaras „Kalėdų nebus“ bei kaukolė su užrašu „pavargęs“.

„Ar daug kas norėtų valgyti ėrieną ar stirnieną, kuri prieš tai buvo išdergta? Ne veltui pasaulyje populiarėja ritualiniai skerdimai, kad gyvūnas būtų paskerdžiamas su kuo mažiau streso. Tai ar etiška šitaip tyčiotis iš gyvybės? Restorano šefas yra restorano veidas, kurį taip pat seka didžioji dalis klientūros“, – pastebi A. Klevinytė.


„Mane piktina tai, kad toks etikos nesilaikymas kitiems yra norma. Tarsi, normalu žeminti gyvybę. Juk lavoninėje niekas nesifotografuoja su lavonais? „Esperanza Resort & SPA“ yra gerbtina vieta, tačiau vien atsiprašymo neužtenka. Žinoma, žinant, kaip brangiai šiais laikais kainuoja atleisti darbuotoją, kažin, ar jie to imsis. Amerikoje šefas jau seniai būtų netekęs darbo“, – lygina ji.

Pripažino, kad pokštas – nevykęs

Į visuomenę papiktinusį įrašą netrukus sureagavo „Esperanza Resort & Spa“ vykdančioji direktorė Inga Grajauskienė, paaiškinusi, kad virtuvės šefo paskelbtos nuotraukos nesuderinamos su įmonės politika ir įmonėje dirbančių žmonių pasaulėžiūra.

„Esame atsakingi bendruomenės nariai, todėl oficialiai pareiškiame, kad J. Kapkovičiaus elgesys kategoriškai nesuderinamas su mūsų įmonės vertybėmis. Mes svarstome jo elgesį ir priimsime su tuo susijusius sprendimus. Leiskite patikinti jus, kad savo veikloje visada principingai laikėmės ir ateityje laikysimės aukščiausių etikos standartų“, – teigia I. Grajauskienė.


DELFI susisiekus su J. Kapkovičiumi, šis pabrėžė, kad savo elgesiu nieko nenorėjo įžeisti ar menkinti vertybių. Jis paaiškino, kad šie kadrai – jo kasdieninio darbo dalis, o tokių reakcijų sulaukti virtuvės šefas nesitikėjo.

„Nuoširdžiai atsiprašau, kad sukėliau tokius nemalonius jausmus. Nieko pikto, sadistiško nenorėjau paviešindamas tokio pobūdžio nuotraukas. Nesitikėjau, kad tai sukels tiek aistrų, nes tai mano kasdieninio darbo dalis ir tiek. Dabar suprantu, kad tai nevykęs pokštas, maniau, dauguma supras tai kaip ironišką virtuvės gyvenimo dalį, o ne piktybinį išsityčiojimą. Matyt, persūdžiau, dar kartą atleiskite, kartais išeina taip, ne iš pikto“, – viešai atsiprašė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)