„Nusprendėme Seimo nariams parodyti tuos gyvūnus, kurie yra kailių industrijos aukos. Šios audinės mirė dar prieš joms nulupant kailį, kaip miršta daugybė gyvūnų kailių fermose. Kailių industrija žiauri ir nereikalinga. Ją sustabdyti gali tik Seimo nariai, ir mes reikalaujame jų tai padaryti kuo greičiau. Kasmet Lietuvoje dujų kamerose uždusinama iki 2 milijonų audinių, dar dalis jų miršta prieš žudymą ir niekada netampa kailiniais. Nepriimtina XXI a. taip elgtis su gyvūnais dėl drabužių“, – teigė organizacijos „Tušti narvai“ vadovė Gabrielė Vaitkevičiūtė.

Protesto organizatoriai tikina, kad visuomenė pasiruošusi tokiam žingsniui. Anot jų, peticiją Seimui per 3 savaites pasirašė daugiau nei 25 tūkstančiai žmonių, ir tai yra viena daugiausiai parašų dėl gyvūnų surinkusių peticijų Lietuvos istorijoje. Apklausos rodo, kad du trečdaliai lietuvių mano, jog gyvūnus laikyti narvuose ir žudyti tik dėl jų kailio nėra priimtina.

„Palaikymas yra ir Seimo nariai, kurie pritars kailių fermų uždarymui, tikrai nebus pasmerkti. Absoliuti dauguma lietuvių iš šitos industrijos negauna jokios naudos“, – komentavo G. Vaitkevičiūtė.

Kailinių žvėrelių fermas jau uždraudė ar apribojo 17 Europos valstybių, tarp jų – Jungtinė Karalystė, Austrija, Čekija, Nyderlandai, Kroatija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)