Vienišas gyvūnas liko kalėti užkaltuose namuose

Kalytę išgelbėjęs žmogus – šiuo metu užsienyje gyvenantis Evaldas Dirgėla. Vyras grįžo į gimtąjį Gerduvėnų kaimą aplankyti tėvų. Evaldo dėmesį atkreipė netoliese girdimas tyliai ir gailiai lojančio nusilpusio šuns lojimas. Vyras pasekė kryptimi, iš kurios sklido garsas – jis nuvedė į kaimynystėje esantį namą, kurio gyventojas prieš keletą dienų mirė.

Vaizdas, kurį išvydo, buvo be galo liūdnas. Mirus šeimininkui, maža kalytė liko namuose viena, o durys į namus buvo užkaltos lenta. Gedintis gyvūnas negalėjo ištrūkti iš užkalto namo ir, bėgant dienoms, pagalbos kviečiantis lojimas darėsi vis silpnesnis ir tylesnis.

„Vakar atvažiavo policija – skambinau visiems nuo pat ryto. Atvažiavę pareigūnai pasiūlė gyvūną perduoti į „Nuarą“, tačiau nesutikome ir ieškojome kitos galimybės. Juk „Nuare“ gyvūnas būtų užmigdytas ir užkastas“, – teigia Evaldas ir prideda, kad išgelbėtai kalytei nori gražesnio likimo – jis tikisi, kad atsiras mylintys šeimininkai.

Geraširdis vyras atidavė kalytei savo pusryčius

Užšokusi ant palangės, kalytė iš paskutinių jėgų lojo. Evaldas rado po guminiu kilimėliu raktą nuo apleistų namų, juo atrakinus spyną tvokstelėjo nežmoniška kaitra – namo viduje buvo tvanku ir sausa. Apie gyvūną sužinojusios kaimynės suskubo nupirkti maisto. Išlaisvinta šunytė godžiai gėrė gelbėtojų atneštą vandenį bei ėdė skanėstus.

Kalytė daug gėrė, valgė sausainius. Atidaviau jai savo pusryčius ir pamaitinau lašišos užtepėle. Jos gyvenimas ir anksčiau nebuvo lengvas – šeimininkai prisigerdavo, vandens neįpildavo ir reguliariai nemaitindavo, tik retkarčiais kokios šlapios dešros numesdavo nuo stalo. Šunytė net nesupranta, kad kitaip viskas galėtų būti“, – teigia Evaldas.

Šiuo metu šunytė glaudžiasi pas savo gelbėtoją Gerduvėnų kaime, esančiame 7 kilometrų atstumu nuo Gargždų. Ilgus metus Evaldas buvo vietos seniūnaitis, tačiau, 12 metų praleidęs kaime, pradėjo naują gyvenimo etapą ir išsikėlė į užsienį – save vadina menininku, rengia savo darbų parodas, kuria eiles. Pirmadienį jis išskrenda į Airiją, todėl rūpinasi, kad iki tol kalytė patektų į geras rankas.

Vyras džiaugiasi, kad surasti naujus namus kalytei padeda gyvūnų prieglaudos „Linksmosios pėdutės“ darbuotojos. „Geraširdės merginos ieško naujų šeimininkų, gal ras“, – sulaukęs neabejingumo nelaimėje, džiaugiasi vyras.

Graudžia istorija dalinamasi feisbuke

Ieškodami kalytei naujų šeimininkų, prieglaudos „Linksmosios pėdutės“ darbuotojai savo feisbuko paskyroje pasidalino istorija.

„Paaiškėjo, kad prieš kelias dienas alkoholis pasiglemžė kalytės šeimininką. Aplinkiniai rado giminaičius, pasakė jiems, kad liko vienas šuo. Giminaičiai atvykę šunelio nepaėmė, o užkalė duris ir paliko ją vieną namuose. Be maisto, be vandens, per tokius karščius“, – rašoma paskyroje.

Prieglaudos darbuotojai prisipažįsta: netgi jiems, per tiek darbo metų mačiusiems visko, šis įvykis sukėlė šoką.

Taip pat jie nuramina, kad išsekusi kalytė pagaliau atrodo atsigavusi. Tiesa, kalytei neramu, kur dingo jos šeimininkas, todėl atrodo liūdna. Ją išgelbėtų tik nauji šeimininkai, kurių namuose ji jaustųsi saugi ir mylima.

„Bėda, kad vyriškis savaitgalį turi išvykti atgal į namus, o panašu, kad jie vienintelis šiuo metu rūpinasi šuneliu. Gal kas gali priglausti mergytę bent jau laikinai globai? Arba gal kažkas ieško mažaūgio šuniuko? Mergytei labai skubiai reikalinga globa! Pasidalinkite, kas galite šia žinia – jūsų pasidalijimas yra didelė pagalba“, – prašo prieglaudos darbuotojai.

Jei galite priglausti mažytę, jauną šunytę, susisiekite su Evaldu numeriu +370 643 43533

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)