Pareigūnai trečiadienį paskyrė 15 eurų baudą „Ąžuolyno meškučių cirko“ direktoriui Nikolajui Zobovui dėl netinkamo gyvūnų laikymo.

„Mes jam išrašėme baudą, kaip ir priklauso pagal Administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnio pirmą dalį – 15 eurų“, – BNS sakė Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža.

Pasak jo, M. Zobovui paskirta pusė minimalios, 30 eurų siekiančios baudos, nes jis šiemet nusižengė pirmą kartą.

Gyvūnų laikymo sąlygas veterinarijos specialistai tikrino kartu su aplinkosaugininkais.

Jie nustatė, kad į gastroles gabenami gyvūnai laikomi nepakankamo ploto narvuose ir voljeruose, o tai vertino pagal bendruosius gyvūnų laikymo nelaisvėje reikalavimus.

Nustatyta, kad dvi meškos, kurių kiekvienai turėtų būti skiriama po 6 kvadratinius metrus ploto, buvo laikomos voljeruose po 1,34 kvadratinio metro.

Keturi šunys buvo laikomi garduose, dviejų iš kurių plotas buvo 4 kvadratiniai metrai, o likusių dviejų – 1,3 kvadratinio metro. Kiekvienam šuniui pagal bendras taisykles taip pat turėtų būti skiriama po 6 kvadratinius metrus.

Tuo metu šeši balandžiai buvo laikomi 2,88 kvadratinio metro ploto narve, nors jo dydis turėtų siekti 3,5 kvadratinio metro.

Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba taip pat įpareigojo „Ąžuolyno meškučių cirko“ direktorių užtikrinti tinkamas gyvūnų laikymo sąlygas.

Patikrinimo šioje įstaigoje specialistai ėmėsi praėjusią savaitę socialiniuose tinkluose paskelbus vaizdo įrašą, kur cirko pasirodymo metu Klaipėdoje buvo matyti galbūt nualinta meška.

Cirko direktorius M. Zobovas teigia, kad pasirodantys gyvūnai yra sveiki ir prižiūrimi, o šou Klaipėdoje patiko didžiajai daugumai žiūrovų.

Seimas rudens sesijoje turėtų svarstyti pasiūlymus uždrausti laukinių gyvūnų cirko pasirodymus.

Daugiau rasite čia.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)