„Plotai gyvūnams numatyti per maži, nes jie laikomi praktiškai transportiniuose narvuose“, – BNS antradienį sakė Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Antanas Bauža.

„Rytoj mes esame poną Zobovą iškvietę 10 valandai ir bus priimtos tam tikros priemonės. (...) Yra numatyta administracinė atsakomybė už gyvūnų laikymo taisyklių nesilaikymą“, – pridūrė jis.

Gyvūnų laikymo sąlygas veterinarijos specialistai tikrino kartu su aplinkosaugininkais.

Jie nustatė, kad dvi meškos, kurių kiekvienai turėtų būti skiriama po 6 kvadratinius metrus ploto, buvo laikomos voljeruose po 1,34 kvadratinio metro.

Keturi šunys buvo laikomi garduose, dviejų iš kurių plotas buvo 4 kvadratiniai metrai, o likusių dviejų – 1,3 kvadratinio metro. Kiekvienam šuniui pagal bendras taisykles taip pat turėtų būti skiriama po 6 kvadratinius metrus.

Tuo metu šeši balandžiai buvo laikomi 2,88 kvadratinio metro ploto narve, nors jo dydis turėtų siekti 3,5 kvadratinio metro.

Pasak A. Baužos, tarnyba taip pat įpareigos „Ąžuolyno meškučių cirko“ direktorių užtikrinti tinkamas gyvūnų laikymo sąlygas.

Pareigūnas taip pat teigė, kad Rokiškio, kuriame įsikūrusi cirko būstinė, veterinarai ateityje turės įvertinti, ar šis cirkas apskritai gali gastroliuoti Lietuvoje, jeigu nesudaro tinkamų laikymo sąlygų gyvūnams.

Pasak jo, gyvūnų sveikatą tikrinę nepriklausomi specialistai preliminariai nustatė, kad jų sveikata yra gera.

Specialistai taip pat nenustatė neleistinų gyvūnų dresūros metodų, keliančių skausmą ar kančias.

Vaizdo įrašu iš „Ąžuolyno meškučių cirko“ pasirodymo feisbuke praėjusią savaitę pasidalino verslininkas Audrius Urbonas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)