Tarp gyvūnų kolegos atrodo laimingesni

Gyvūnai darbe“ – tai „Purina“ socialinis projektas, kuris skatina įmones būti draugiškomis augintiniams ir sudaryti sąlygas darbuotojams į darbą atsivesti savo keturkojus draugus. Tiesa, šį kartą keturkojai yra kvalifikuoti specialistai, kurie dirba socialinį darbą. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

„Cowi“ biure Vilniuje dirbanti Kotryna Žičkutė pastebi, kad tomis dienomis, kai su ja kartu dirba augintinė Leira, aplinkiniai kolegos atrodo laimingesni. Kalytė labai draugiška, pasisveikina su kiekvienu šalia dirbančiu žmogumi, kai kuriems atneša parodyti savo žaislą.

„Jai karšta čia, tai labai džiaugiasi, kai į lauką išeinam. Per dieną 2-3 kartus pabėgiojam. Kad atsivėsintų, dažniausiai miega ant grindų“, – sako Kotryna, rodydama Leiros „darbo vietą“ – grindis šalia šeimininkės stalo.

IT skyriuje galima sutikti draugiškai žaidžiančias kalytes – Fetą ir Morką. Garbanotos bišonės Fetos šeimininkas Justinas iškart paaiškina, kad augintinė jam labai padeda. „Ji man parodo, į kurį monitorių žiūrėti. Puikiai sekasi kartu dirbti. Stresinių dienų su ja nebūna. Kolegoms irgi padeda – ypač instagramus užpildyti“, – juokiasi Justinas.
Gyvūnai darbe

Fetos žaidimų draugė – kalytė Morka, kurios šeimininkas Paulius paaiškina, kad augintinę pasiėmė iš prieglaudos.

„Kai žmona pamatė kalytę feisbuke, teko ilgai laukti, kol ją gavome. Šiandien – pirma Morkos darbo diena biure. Čia ji gerai jaučiasi, jai patinka dirbti“, – šypteli šeimininkas ir prižada, kad kalytę į darbą atsives ir dažniau.

Kolegoms augintiniai iškrečia išdaigų

Tiesa, pirma diena darbe – ne tik Morkai, bet ir Deimiui. Jo šeimininkė Simona džiaugiasi, kad augintiniui namie liūdėti nebereikia, nes dabar jis gali keliauti kartu su ja į darbą. Tiesa, pirmą dieną darbe drąsu ne visiems: štai, Monikos augintinė Semė slepiasi nuo fotografų ir drovisi išlįsti iš po stalo. Semės darbo vieta – ypatinga: kalytė daugiausiai laiko praleidžia ant šeimininkės Monikos kelių.
Gyvūnai darbe

Biure dirbanti Elmira Guseinova neslepia, kad jos kalytė Moka – tikra išdaigininkė, nes mėgsta suvalgyti kolegų maistą. Prieš atsivesdama Moką į biurą, Elmira perspėja kolegas, kad visus užkandžius pasiimtų nuo stalo ir padėtų kur nors, kur nepasiektų Moka.

„Veduosi ją į darbą, kad apsiprastų prie žmonių ir viena namuose neliūdėtų. Darbe ji išsikrauna, palaksto, pažaidžia. Jai labai patinka čia, ji nori būti šalia. Visi prašo, kad atsivesčiau ją dažniau, nepaisant to, kad kartais ji suvalgo kolegų persimonus. Kolegos nepyksta“, – juokiasi Elmira.

Elmira pabrėžia, kad gyvūnų buvimas darbe – tai džiaugsmas ne tik kolektyvui, bet ir patiems augintiniams, kurie gali daugiau laiko praleisti su šeimininku.

„Moka visiems pakelia nuotaiką, nes ji laksto, žaidžia, yra labai draugiška. Visiems tai didelis pliusas, atmosfera geresnė ir darbingesnė tose įmonėse, kuriose gyvūnai vedami į darbą. Tuomet ir požiūris į kolegas visai kitoks“, – teigia Elmira.