„Gyvūnai darbe“ – tai „Purina“ socialinis projektas, kuris skatina įmones būti draugiškomis augintiniams ir sudaryti sąlygas darbuotojams į darbą atsivesti savo keturkojus draugus. Tiesa, šį kartą keturkojai yra kvalifikuoti specialistai, kurie dirba socialinį darbą. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

Šunys darbuotojams suteikia daug džiaugsmo

„Interneto vizija“ atstovė Toma Daukšaitė skaičiuoja, kad gyvūnai biure dirba kartu su savo šeimininkais apie 3 metus. Tradiciją pradėjo kolegė, kuri šiuo metu jau nebedirba. Moteris įsigijo mažą labradorę ir kartais atsivesdavo ją į darbą. Šie apsilankymai darėsi vis dažnesni, o netrukus šunis panoro atsivesti ir daugiau kolegų.

Iš pradžių sukurta tradicija augintinius vestis į darbą penktadieniais, vėliau nutarta juos vestis kasdien – kada tik to nori darbuotojai.

„Šiuo metu yra taip, kad šuniukai į darbą gali ateiti kada nori. Jie gali ateiti ne tik penktadieniais – kartais ateina ir paprastą darbo dieną. Būna, kad šunų šeimininkai kažkur išvažiuoja ir vakarais nenori palikti vieno gyvūno, jei jis visą dieną buvo vienas namuose. Kai šeimininkas nori išeiti į kokį koncertą, tai atsiveda šunį pabūti kartu su kolegomis darbe, kad vakare jam ramiau būtų namuose“, – pasakoja Toma.
Gyvūnai darbe

Tomai atrodo natūralu, kad gyvūnų vizitai darbe vis dažnėja – kolektyvas pastebi, kad taip dirbti kur kas smagiau. Ji įsitikinusi, kad darbdaviai turėtų skatinti augintinių dalyvavimą darbe, nes išauklėti šunys rūpesčių nekelia ir tik pakelia nuotaiką.

„Kai atsivedu savo augintinę Lavą, man smagu, kad ji būna kartu su manimi. Pastebiu ir tai, kaip reaguoja kolegos – jie džiaugiasi, prieina, paglosto šunį. Mano augintinis aktyvus, energingas, suteikia labai daug džiaugsmo. Kolegos atsiliepia, kad dėl to jų diena pasidaro laiminga“, – teigia ji.

Čia dirba ir tie, kurie buvo skriaudžiami ir palikti

„Interneto vizija“ biure dirbantis Vytenis džiaugiasi galėdamas dieną praleisti su savo šunimi Daigo. Vytenis juokiasi, kad anksčiau jo augintinis daugiau lodavo, nei dirbdavo, tačiau pamažu darosi vis drąsesnis.
Gyvūnai darbe

„Jis daug ko bijo. Daigo pasiėmėme iš žmonių, kurie jį rado paliktą kapinėse. Matome, kad anksčiau jis buvo skriaudžiamas. Dienos darbe jam tik į gera – tapo drąsesnis, nors iš pradžių bijojo butelių, keptuvės, dviračių. Pradėjome kartu važinėtis dviračiu, tai tos baimės nebeliko. Jau metus laiko esame kartu, atsigauna jis po truputį“, – teigia Vytenis.

Jo teigimu, Daigo dirbti nė kiek netrukdo – čia jis veikia tą patį, ką ir namuose. „Pirmo apsilankymo metu buvo streso, nes jis daug lojo. O čia žmonės dažnai kalba telefonu, reikia ramybės. Apsipratome“, – pasakoja Vytenis.

Buhalterė Birutė teigia, kad su savo augintine Leila į darbą vaikščiojo kartu nuo pat pirmų dienų. Prieraišus šuo seka kiekvieną šeimininkės žingsnį.

„Kai pradėjau dirbti, tai ir ėjome kartu. Iš pradžių eidavom tik penktadieniais. Visą dieną ji ramiai guli, bėdų nėra, nes rytais daug laiko kartu praleidžiam lauke. Darbe jaučiasi puikiai. Ypač jai patiko atradimas, kad penktadieniais pas mus – sumuštinių diena. Susidraugavo su visais, kurie tomis dienomis ją įsileisdavo į virtuvę“, – juokiasi ji.