Savo augintinių bijo ir į rankas imti nedrįsta

Gyvūnai darbe“ – tai „Purina“ socialinis projektas, kuris skatina įmones būti draugiškomis augintiniams ir sudaryti sąlygas darbuotojams į darbą atsivesti savo keturkojus draugus. Tiesa, šį kartą keturkojai yra kvalifikuoti specialistai, kurie dirba socialinį darbą. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

Gyvūnų dieną „Darnu Group“ biure galima susipažinti ne tik su kolegų šunimis, bet ir vorais. Juos atsinešusi Laura paaiškina, kad tai – jos vaikų vorai. Laura prisipažįsta, kad pati imti vorų į rankas dar neišdrįso.

„Tai – paukštėdos. Ant rankų gali imti tik labai drąsus ir ramus žmogus, nedarantis staigių judesių. Jie – nuodingi, bet nemirtini. Iš tokio gyvūno jokios šilumos nesulauksi, bet labai įdomu stebėti, kaip jie auga ir neriasi. Išsinėręs voras būna didesnis, ryškiai salotinės spalvos. Jei tik bus pageidavimų – atsinešiu vorus į darbą ir dažniau“, – šypsosi Laura.
Gyvūnai darbe

Tailando ridžbeką Rafą į darbą pirmą kartą atsivedusi Agnė Jankienė džiaugiasi, kad atsirado galimybė socializuoti sudėtingo charakterio šunį.

„Jis labiau vilkas, nei šuo. Rafas sudėtingo charakterio, bet nusprendžiau surizikuoti ir pažiūrėti, kaip jis čia jaučiasi. Jis – primityvų veislės šuo, jų labai stiprūs instinktai, todėl socializacija tiek su žmonėmis, tiek su kitais šunimis sudėtingesnė. Visur jį vedžiojamės – kol kas sekasi sunkiai, bet stengiamės“, – teigia Agnė.

Nepaisant to, kad šunelis neskuba susidraugauti su aplinkiniais, Agnė džiaugiasi geromis emocijomis, kurios ją lydi dirbant kartu su augintiniu. „Pajutus stresą, galima jį paglostyti, nusiraminti, pasisemti gerų emocijų. Kitiems jis nesileidžia glostomas, bet visiems smagu jį pamatyti. Manau, kad ateityje jį atsivesiu dar ne kartą“, – pažada Agnė.

Geriausia kolektyvo draugė – daugintojų nuskriausta Bitė

Nors vorų kai kurie kolegos šiek tiek prisibijo, biure galima sutikti gyvūną, kuriam neabejingas nė vienas darbuotojas. Tai – Olgos Malaškevičienės ištikima palydovė Bitė. Išvykusi draugė paliko Olgai prižiūrėti kalytę, kurios istorija – nepaprasta.

„Bitė yra iš prieglaudos. Anksčiau gyveno pas daugintojus – ji gimdė ir gimdė. Bitė atsivedė tiek šuniukų, kiek turbūt jokia normali kalytė neatsiveda per visą gyvenimą. Kai atsivedė du paskutinius mažylius, daugintojai ja atsikratė. Taip ji atsidūrė prieglaudoje, o paskui – pas mano draugę“, – prisimena Olga.
Gyvūnai darbe

Kadangi labai mėgsta gyvūnus, Olga noriai priėmė pasaugoti Bitę, kol draugė yra išvykusi į kelionę. „Niekada nebuvau šios veislės gerbėja. Visuomet galvojau, kad šuo turi būti pūkuotas ir smagus, kaip mano turėtas spanielis. Bet Bitė tiesiog pakerėjo visą mūsų šeimą“, – teigia Olga.

Pats didžiausias gyvūnas visame biure – malamutas Kodis, kurį dar iki gyvūnų darbe dienos pažinojo visas kolektyvas. Pasirodo, Kodis – tarsi įmonės talismanas, jau ir anksčiau dažnai pasirodydavęs darbuotojų šventėse.

Su prancūzų buldogu Arčiu darbe pasirodęs Vytautas nusijuokia, kad šunelis šiandien jam tapo lengvu rūpesčiu – susitikęs su kitais „berniukais“, Arčis veliasi į peštynes.

„Geriausia yra tai, kad Arčis kiekvieną rytą ir vakarą išsiveda mane pasivaikščioti. Kitą kartą ir nenorėtum išeiti – blogas oras ar kas, o čia, kaip sakant, priežastis kasdien pajudėti“, – augintiniu džiaugiasi Vytautas.
Gyvūnai darbe

O štai garbanotoji bišonė Koko turbūt pati darbščiausia įmonės keturkojė. Su šeimininke Agne Kleviene ji spėjo sudalyvauti susirinkime, kuriame teko priimti labai svarbius sprendimus. „Visą dieną sėdi šalia manęs ant stalo, prie kompiuterio. Padeda dirbti“, – juokiasi Agnė.

Gyvūnai neleidžia darbuotojams paskęsti darbuose

Tradicijos vestis gyvūnus į „Darnu Group“ biurą iniciatorė – Daiva Juonienė.Išbandyti šią naujovę ji nusprendė pastebėjusi, jog vis daugiau įmonių Lietuvoje sėkmingai vedasi augintinius į darbą.

„Manome, kad gyvūnai darbe sukelia vien teigiamas emocijas, todėl visi darbuotojai geranoriškai pritaria mūsų idėjai. Tai – pirma diena, kai atėjome į darbą su augintiniais, ir tikimės, kad ši graži tradicija prigis mūsų įmonėje“, – teigia ji.

Daiva pastebi, kad darbuotojai dažnai paskęsta savo darbuose, o gyvūnų buvimas šalia skatina dalintis geromis emocijomis, dažniau susiburti ir pabendrauti

„Leidome darbuotojams atsivesti savo augintinius – tiek vorus, tiek žiurkėnus, tiek kates. Kas ką augina, tas tą galėjo ir atsivesti. Trūksta tik kačių ir žiurkėnų, bet tikimės, kad kitą kartą darbuotojai bus drąsesni, aktyvesni, ir turėsime dar didesnę gyvūnų įvairovę biure“, – šypteli ji.