„Gyvūnai darbe“ – tai „Purina“ socialinis projektas, kuris skatina įmones būti draugiškomis augintiniams ir sudaryti sąlygas darbuotojams į darbą atsivesti savo keturkojus draugus. Tiesa, šį kartą keturkojai yra kvalifikuoti specialistai, kurie dirba socialinį darbą. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

Gyvūnai biure – labai reikalingi

„Audriau, man reikia šunį paglostyti“, – vienas iš įmonės darbuotojų nusijuokia prisiminęs vyriausios buhalterės prašymą, kuomet šiai buvo sunki diena. Ir iš tikrųjų, vos keletą minučių praleidus su šuneliu, įtampa nuo kolegės veido dingo.

Ne tik šunys, bet ir katės čia visuomet pasiruošusios pakelti nuotaiką. Katiną Trampą rankose laikanti personalo vadovė Laura Buitkuvinė teigia, kad idėja „įdarbinti“ augintinius kilo prieš metus.

„Dažnai su kolegomis susėdame išgerti arbatos, kavos. Tuo metu pasikalbame ne tik apie darbus, bet ir apie namus, vaikus, gyvūnus. Bediskutuodami nusprendėme, kad būtų smagu pabandyti kada nors atsivesti gyvūnėlį. Iš pradžių išdrįso tik vienas kolega, atsivedęs kalytę Fėją. Kai pamatėme, kad gerai jaučiasi ir gyvūnas, ir kolegos, išdrįso ir daugiau darbuotojų“, – prisimena ji.
Gyvūnai darbe
Laura patikina, kad nei kolegoms, nei klientams gyvūnai netrukdo. Priešingai – pro šalį prabėgantis šuniukas kiekviename veide palieka šypseną.

„Stengiamės formuoti gerą darbinę aplinką, kad darbuotojai jaustųsi labai gerai. Aš pati, kaip atsakinga už personalą, esu įsitikinusi, kad šitos mažos iniciatyvos skatina darbuotojus jaustis labiau įsitraukusius, motyvuotus. Kaip bebūtų, darbe daug laiko praleidžiame“, – pabrėžia Laura.

Gaila, kad gyvūnai nemoka skaičiuoti ir derėtis

„Baltic Ground Services“ darbuotojas Audrius Tamulaitis supažindina atvykusius žurnalistus su Darfiu Veideriu – vienu dažniausiai darbe besilankančių šunelių.
Gyvūnai darbe

„Šuo gerai veikia biurą. Kartu dirbame, į lauką išeiname. Jo darbo vieta – po stalu“, – parodo Audrius. Tame pačiame kabinete dirbantis kolega prideda, kad labai myli šunis, o Audriaus augintinis prablaško jį nuo įprastos rutinos. Tai puikiai sekasi ir auksaspalvei retriverei Zeldai, kuri dirba netoliese.

Kartu su kalyte Fėja dirbantis Vitalis Dudys juokiasi, kad jo augintinė galėtų dar ir paskaičiuoti kartu ar į derybas nuvykti – gaila, kad šito ji nemoka. Vis dėlto, „darbų“ biure jai ir taip netrūksta. „Pusę dienos ji užsiima su kolegomis, o po to miega, nes pavargsta“, – paaiškina Vitalis.