Darbuotojai net neskuba po darbo grįžti namo

Gyvūnai darbe“ – tai „Purina“ socialinis projektas, kuris skatina įmones būti draugiškomis augintiniams ir sudaryti sąlygas darbuotojams į darbą atsivesti savo keturkojus draugus. Tiesa, šį kartą keturkojai yra kvalifikuoti specialistai, kurie dirba socialinį darbą. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

„Leinonen“ biuro svečius pirmiausiai pasitinka kavalieriaus karaliaus Karolio spanielių veislės kalytė Maja. Jos šeimininkė, įmonės atstovė Jogailė Mikalainė teigia, kad čia kalytė atsirado neatsitiktinai: sužinojusios, kad Jogailė augina Mają, kolegės įkalbėjo atsivesti augintinę į darbą.

Pati Jogailė tikina, kad Maja jau nuo seno buvo jos svajonių augintinė. Kadaise šios veislės šunį ji pastebėjo gatvėje ir įsimylėjo – nuo to laiko žinojo, kad jai būtinai reikia tokio šuns. Tiesa, dar tada Jogailė turbūt nesitikėjo, kad Maja taps ne tik jos šeimos nare, bet ir kolege, atnešusia į kolektyvą visiškai naują tradiciją.
Gyvūnai darbe

Jau metus laiko „Leinonen“ darbuotojai penktadieniais į darbą atsiveda savo augintinius: visų keturkojų biuro darbuotojų nuotraukas galima išvysti specialiame stende.

„Aš manau, kad tai – motyvacinė priemonė darbuotojų atžvilgiu. Įmonės ieško originalių idėjų, kaip būtų galima kažką išskirtinio pasiūlyti savo darbuotojams. Deja, gyvūnų diena dar nėra labai dažna Lietuvos įmonėse. Darbuotojas net nėra suinteresuotas judėti namo po darbo, kai jo augintinis čia, šalia, o tai kuria jaukesnę, antistresinę aplinką“, – teigia Jogailė.

Nesinori augintinių palikti namuose vienų

Šiandien įmonėje vienu metu galima sutikti net 7 šunis ir papūgą – idėją vestis gyvūnus į darbą kolektyvas priėmė labai palankiai ir Jogailė patikina, kad nusiskundimų per visus pastaruosius metus dar neteko sulaukti. O ir pokyčiai biure – akivaizdūs: darbuotojai būna labiau atsipalaidavę, aktyvesni.
Gyvūnai darbe

Jogailei antrina ir jos kolegė Vida, penktadieniais dirbanti kartu su savo augintiniu Perlu. „Jo darbas čia – mylėti šeimininką. Nusprendžiau jį vestis į darbą, nes likti vienam namuose jam liūdna. Jam čia patinka, jaučiasi tikra žvaigžde“, – juokiasi Vida.

Kalytę Vėją į darbą atsivedanti Jolita taip pat džiaugiasi galimybe vestis augintinę į darbą. „Labai graži iniciatyva atsivesti gyvūną iš savo šeimos. Darbo aplinka iškart tampa draugiškesne. Visi daugiau bendrauja, tampa laisvesni, pakalbina, atsipalaiduoja. Atsivedžiau Vėją į darbą pirmą kartą, nes labai jaudinausi, ar ji čia gerai jausis. Visgi, kolegos labai teigiamai reaguoja – niekas neprieštarauja. Tai mūsų visų bendras sprendimas“, – sako Jolita.