Gyvūnai darbe“ – tai „Purina“ socialinis projektas, kuris skatina įmones būti draugiškomis augintiniams ir sudaryti sąlygas darbuotojams į darbą atsivesti savo keturkojus draugus. Tiesa, šį kartą keturkojai yra kvalifikuoti specialistai, kurie dirba socialinį darbą. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

„Avon Cosmetics“ personalo verslo partnerė Eglė Rosenaitė įsileidžia DELFI žurnalistus į biurą ir parodo, kaip atrodo darbo diena gyvūnams draugiškoje vietoje. Anot jos, tradicija vestis gyvūnus į darbą gimė natūraliai – visiems darbuotojams nuo pat pradžių buvo savaime suprantama, kokie artimi yra gyvūnai ir jų šeimininkai.

„Dažniausiai biure būna po vieną ar du gyvūnus. Natūralu, kad tie, kurie turi šunis, juos ir atsiveda. Į tai mes žiūrime lanksčiai ir džiaugiamės, kad keturkojai draugai praskaidrina mūsų kolektyvo gretas“, – teigia E. Rosenaitė.

Atvykus žurnalistams, biure kartu su žmonėmis „dirbo“ trys šunys ir katinas. Žinoma, katės ir šunys laikomi atskirose patalpose, antraip susipyktų. Šunys biure – dažni svečiai: prie darbingos aplinkos jie įpratę.
Gyvūnai darbe

„Darbo diena su gyvūnais yra žymiai socialesnė. Gyvūnai visus sujungia, pakelia nuotaiką, atsiranda judesys – daugiau linksmybių ir geros nuotaikos. Pas mus ir taip smagu, bet su šunimis – dar smagiau“, – šypsosi E. Rosenaitė.

Biure dirbantis Linas rytais į darbą važiuoja dviračiu – visą šį kelią jo augintinis Ogis bėga šalia. Stebina tai, kad Linas yra alergiškas šunims, tačiau tai vyrui netrukdo auginti šunį ir būti kitų keturkojų apsuptyje.

„Reikia tik tabletę išgerti. Mano šuo – hipoalerginis, alergijos jis nesukelia. Būdamas su juo, vaistų negeriu, nes jis neturi to poodinio sluoksnio, kuris sukelia alergiją“, – paaiškina vyras.

E. Rosenaitė teigia, kad šeimininkai iš anksto praneša apie tai, kad į darbą atvyks su šunimis. Kadangi darbuotojai dirba atskirtose, uždarose erdvėse, konfliktų dėl to nekyla.

„Taip dirbti žymiai smagiau – laisvesnė atmosfera, ir visos problemos lengviau išsisprendžia, sprendimus galima greičiau priimti. Tiesiog daugiau tokio spontaniškumo įneša ir geros nuotaikos“, – teigia E. Rosenaitė.

Daugiau – reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)