Gyvūnai darbe“ – tai „Purina“ socialinis projektas, kuris skatina įmones būti draugiškomis augintiniams ir sudaryti sąlygas darbuotojams į darbą atsivesti savo keturkojus draugus. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

„Small Planet Airlines“ Planavimo departamente gerą nuotaiką palaiko korgių veislės kalytė Ela. „Apsimesk, kad dirbi“, – biure pasirodžius DELFI fotografei, suskubo Elą pamokyti jos šeimininkė. Kartu su kalyte moteris dirba nuo pat pirmųjų Elos gyvenimo dienų.

„Vedamės ją bent kartą per savaitę. Ji – streso vadybininkė, kurią visi labai myli. Vienai kolegei Ela išgydė šunų baimę. Čia toks stresuojantis kabinetas, mums ji labai reikalinga“, – pasakoja Elos šeimininkė, o jos kolega iš gretimo kabineto prideda, kad jie taip pat kovoja dėl Elos dėmesio ir kartais ją atsiveda pas save į svečius.
Gyvūnai darbe

Marketingo departamente darbuojasi vakarų Škotijos baltieji terjerai – Niutonas ir Milo. Iš pirmo žvilgsnio šie berniukai atrodo lyg dvyniai, tačiau prie jų pripratusiam kolektyvui atskirti šunelius nesunku.

„Niutonas mažesnis, Milu – didesnis. Vienas iš jų bailesnis, o kitas drąsesnis. Niutoną auginanti kolegė čia įsidarbino tada, kai susipažino mūsų šunys“, – aiškina Milu šeimininkė.

Biure galima pamatyti ir porą Sibiro haskių, kuriuos atskirti lengviau, nes jie dirba skirtinguose kabinetuose. Viena darbuotoja panoro į darbą atsivesti ir savo auginamą gyvalazdę, bet kolektyvas šio keisto gyvūno pasibijojo, o kai kurie prisipažino net nežinantys, kas tai yra. Visgi, gal kada nors kolegos išdrąsės.

Žmogiškųjų išteklių vadybininkė Lina Kareckienė teigia, kad tradicija nebuvo kuriama sąmoningai – tiesiog darbuotojai pareiškė norą atsivesti kartu savo augintinius, o į šiuos pageidavimus vadovybė atsakė: „kodėl gi ne?“.
Gyvūnai darbe

„Kai atsikraustėme į naują biurą, kolegos norėjo atsivesti, tačiau nedrįso. Juk viskas nauja, šviežia, nesugadinta. Kadangi turime tą „why not“ (kodėl gi ne – angl.) kultūrą, sakėme – aišku, atsiveskite. Vienas kolega atsivedė, kitas atsivedė. Galų gale, gavosi taip, kad šunys darbe turi savo poziciją – antistress manager (streso vadybininkai, angl.). Jie skleidžia gerą nuotaiką, skatina norą bendrauti, susipažinti“, – privalumus pabrėžia L. Kareckienė.

Jos teigimu, ši tradicija nėra kontroliuojama ir darbuotojai gali nevaržomai vestis savo augintinius. Nors darbuotojams palikta laisvė bet kada atsivesti augintinius, ji pabrėžia, kad chaoso gyvūnai dar niekada nebuvo sukėlę. Įprastai jie tik apsiuosto, pažaidžia ir tiek.

„Gyvūnai yra nuostabūs sutvėrimai, kurie skatina bendravimą, pakelia nuotaiką, padeda atsiplėšti nuo darbų ir mažina įtampą. Jei atsiranda argumentas, kad gyvūnas trukdo susikaupti – galima nueiti į susitikimų kambarį. Šunys labai gerina nuotaiką pas mus ir tikrai nėra priežasčių, kodėl neturėtume jų vestis“, – teigia L. Kareckienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)