Suskaičiuoja ir daugiau nukentėjusių

Mindaugui Anusauskui pasisekė – šiandien jis tikras, kad jo augintinė Čilė gyvens. Deja, kitiems Mindaugo ir Kauno gatvių sankryžoje savo šunis vedžiojantiems žmonėms nepasisekė. Mindaugo žiniomis, šiai dienai klastingi spąstai pražudė du šunis ir vieną katiną. Paties Mindaugo augintinės gyvybė kabojo ant plauko – galima suskaičiuoti, kad viso nukentėjo keturi gyvūnai. Savaime suprantama, kad tai nėra galutinis skaičius: nukentėjusiųjų galėjo būti ir daugiau.

Vienas iš nugaišusiųjų – mažas šunelis, apie kurį Mindaugas sužinojo visai neseniai. Gyvūnas nugaišo jau po pirmojo priepuolio net nepasiekęs veterinarijos klinikos.

„Pirmieji įtarimai jau yra. Sužinojau, kad kaimynystėje yra vienas žmogus, kuris kaimynams yra gyręsis, kad savo kaime yra išnuodijęs kates su tabletėmis. Kol kas – nieko konkretaus, bet vis kažkas. Girdėjau ir apie tai, kad kitoje gatvės pusėje esančioje parduotuvėje prieš keletą dienų lankėsi vyras, ieškojęs nuodų kurmiams. Pardavėjas jam paaiškino, kad geriausia nuodų pridėti į maistą ir išmėtyti po kiemą. Žinote – man tai irgi yra kabliukas. Negaliu nieko teisti ir spręsti, tačiau ši medžiaga bus perduota tyrėjams“, – teigia Mindaugas.

Vyras aiškina, kad žiaurūs įvykiai kardinaliai pakeitė nuotaikas kaimynystėje – žmonės atrodo kaip niekad išsigandę.

„Aplink gyvenantys žmonės labai susirūpinę. Vienas žmogus šiandien sako, kad įprastai ryte išeidamas į lauką mato vedžiojamus šunis. Dabar išeini į lauką – nei vieno šuns nesimato. Labai visi sujudo dėl šios situacijos ir stebi, kuo viskas baigsis. Negana to, mūsų atvejis paskatino atsiskleisti ir kitus. Gavau daugybę atsiliepimų apie panašius įvykius kituose miestuose. Tik dabar pamačiau, kokia didžiulė ši problema“, – pastebi Mindaugas.

Žmogus policijai žinomas, tačiau įtariamuoju jį vadinti anksti

DELFI susisiekė su Vilniaus apskrities policijos komisariato komunikacijos poskyrio specialistu Pauliumi Radvilavičiumi. Nors pareigūnai jau turi informacijos apie konkretų žmogų, galėjusį primėtyti pašteto su nuodais, kol kas įtariamuoju jo negali vadinti.

„Policija jau turi informacijos apie tai, kas galėjo išmėtyti nuodus, tačiau vis dar ją tiksliname. Įtarimai niekam oficialiai kol kas nepareikšti. Tam, kad būtų įrodyta žmogaus kaltė, renkame visus įrodymus“, – teigia P. Radvilavičius.

Kol kas daugiau informacijos pateikti pareigūnai negali, kad nebūtų pakenkta tyrimui ir šis įvyktų sklandžiai. Vis dėlto, jis prižada, kad visos naujienos, kurios neprieštarauja ikiteisminio tyrimo interesams, būtinai bus skelbiamos, ir, vos tik paaiškėjus įtariamajam, visuomenė bus apie tai informuota.

DELFI primena, kad socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje pasirodė žinia, kad Vilniuje nuodijami keturkojai. Ši naktis Mindaugui Anusauskui, garsios atlikėjos Evelinos Young broliui, bemiegė: jo augintinę Čilę kas kelias minutes purto traukuliai, ji stūgauja ir aprimsta tik suleidus raminamųjų.

12 val. 32 min. buvo užregistruotas pranešimas dėl paštetu užnuodyto ir stipriai susirgusio pranešėjo šuns. Įtariama, kad kažkas tyčia nuodija kiemo šunis. Pareigūnai nurodė, kad šiuo atveju nusikaltusiajam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Pagal Baudžiamojo kodekso 310 straipsnį, tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnyje numatoma, kad žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas užtraukia baudą nuo 50 iki 1,2 tūkst. eurų. Padarytas pakartotinai, nusižengimas užtraukia baudą nuo 1,2 tūkst. Iki 1,75 tūkst. eurų.

Žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, užtraukia baudą nuo 300 iki 1,75 tūkst. eurų. Pakartotas nusižengimas užtraukia baudą nuo 1,75 tūkst. iki 2,3 tūkst. eurų.

Daugiau apie nuodijamų gyvūnų skandalą galite skaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (742)