Renka įrodymus dėl žiauraus elgesio su gyvūnu

Birželio 20 d. į viešumą iškilo liūdna istorija apie Užupyje prie grandinės pririštą, besikankinantį emigravusio L. Cicėno šunelį Argo. Gyvūnui patekus į veterinarijos gydytojų rankas, iš jo šlapimo pūslės pašalinta beveik 6 litrai susikaupusio šlapimo, nustatyta, kad šuns būklė – kritiška.

M. Mužaitė tvirtina, kad kova dėl žiauraus elgesio su gyvūnu įrodymo dar tik prasideda. Su Nacionaliniu Maisto ir Veterinarijos Rizikos Vertinimo Institutu susisiekta dėl oficialaus skrodimo, renkami veterinarijos klinikų išrašai ir tyrimų rezultatai.

„Argo nebėra, bet didžiulis skausmas dėl šio nuostabaus ir tiek skausmo iškentusio gyvūno liks gyvas amžinai. Jau trijų dienų laikotarpyje gausime oficialias skrodimo išvadas, darysime viską, kas mūsų jėgoms, kad tyrimo eigoje būtų įrodytas žiaurus elgesys su gyvūnu, pasibaigęs jo mirtimi. Jei mūsų šalyje yra bent lašelis teisingumo, iškovosime jį“, – praneša M. Mužaitė.

Kol šuo gyveno klinikoje, bandyta susitarti su šeimininku dėl šuns globos perrašymo „Vyšnių sodui“, tačiau L. Cicėnas nesutiko.

„Sunku rasti tinkamus žodžius, skaudu beprotiškai. Atleisk, Argo už visą skausmą ir neteisybę, už tą liūdną ir be galo vienišą gyvenimą klaikiomis sąlygomis, atleisk, kad neturėjai galimybės būti mylimas taip, kaip tavo tyra širdis tikrai buvo verta“, – pranešdama liūdną žinią, „Vyšnių sodo“ paskyroje rašė M. Mužaitė.

Dailininkas jaučiasi išmestas už borto

Susisiekus su L. Cicėnu, šis pabrėžė, kad šunį Lietuvoje paliko sveiką, jo priežiūrą patikėjo savo draugams ir kaimynams. Dailininkas nesutinka, kad paliko savo šunį supūti.

„Važiavau dirbti, supraskite mane kaip žmogų. Kai išvykau, šuo susirgo – galbūt dėl senumo, gal depresijos. Čia galima tik spėlioti. Su Monika susitarėme palaikyti ryšį, palikau jai šunį, bet ji nieko nepranešė. Supraskit tą nežmoniškumą. Mano šuo paverstas veterinarijos pasipijarinimo įrankiu, kokie jie geri. Aš – visiškai ignoruojamas“, – piktinasi L. Cicėnas.

Dailininkas stengėsi užsidirbti, tačiau naujame darbe jam nesiruošė mokėti pinigų, teko darbą palikti. Tokia istorijos baigtis jam atrodo netikėta. Anot dailininko, anksčiau jam buvo sakoma, kad viskas gerai, šuo sveiksta.

„Galvojau, kad jie gydys tą šunį ir aš po kelių savaičių jį pasiimsiu. Pasirodo, kad veterinarai nė neketino man jo atiduoti – išmetė už borto. Apie mane rašomi baisūs dalykai“, – teigia L. Cicėnas.

Anksčiau DELFI L. Cicėno kaimynas Arvidas pripažino, kad birželio 13 d. išvykdamas dailininkas paliko jam šunį ir šiek tiek pinigų, sakydamas, kad kai turės daugiau, perves į kaimyno sąskaitą. Vis dėlto, Arvido teigimu, jau nuo seniau šuniukas buvo akivaizdžiai ligotas. Kaimynams kėlė nerimą tai, kad dailininkas nesirūpina savo augintiniu.

Visą istorijos pradžią rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)