„Naujuose reikalavimuose akcentuojame, kad pirmenybę teikiame keleivių ir personalo saugumui“, – pranešime žiniasklaidai skelbė "Delta Airlines".

Savo sprendimą kompanija grindė tuo, kad ne kartą skrydžių metu keleiviai ir skrydžių palydovai buvo sukandžioti gyvūnų, keliavusių terapinių gyvūnų sąlygomis kartu su keleiviais.

Specialių poreikių turintys žmonės, negalintys keliauti be terapinių gyvūnų, šiuo sprendimu pasipiktino. Viena iš pasipiktinusiųjų - 13-mečio autisto berniuko Johny mama Linda Hickey, teigianti, kad pitbulė Xena padeda vaikui nusiraminti skrydžio metu.

Anksčiau su skrydžių bendrove jiems teko skristi porą kartų – abi patirtys buvo malonios. 5-erių Xena – kalytė, kuria ankstesnieji šeimininkai nesirūpino. Ją teko gelbėti, o vėliau, perėjusi terapinių šunų kursus, ji tapo geriausia sergančio berniuko Johny drauge.

„Skrydžių metu su Xena būdavo elgiamasi pagarbiai. Vieną kartą lėktuvas nebuvo pilnas, todėl skrydžio palydovai pasirūpino, kad kalytė turėtų atskirą sėdynę. Kad geriau jaustųsi, davė jai ledukų, rūpinosi ja", – pasakojo berniuko mama.

„Tikroji problema – visai ne gyvūnai, o žmonės. Turime kentėti dėl to, nes kiti žmonės pasinaudojo galimybe sertifikuoti gyvūną, kad galėtų su juo keliauti. Dabar tie, kuriems terapiniai gyvūnai išties yra reikalingi, neturi jokios išeities“, – pridėjo ji.

Prieš naują tvarką stojo visos šalies pitbulių šeimininkai. Anot jų, nauja politika ir toliau kuria klaidingą pitbulių įvaizdį visuomenėje. Dauguma tikisi, kad šio draudimo bus atsisakyta.

A post shared by Xena & Jonny (@xenaandjonny) on Jun 13, 2018 at 7:41am PDT

A post shared by Xena & Jonny (@xenaandjonny) on Jun 11, 2018 at 7:07am PDT

A post shared by Xena & Jonny (@xenaandjonny) on Mar 2, 2018 at 3:03pm PST

Daugiau rasite čia

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)