Renginys „Šlapia Uodega” skirtas suburti visus aktyvius šunų mylėtojus, norinčius išbandyti savo augintinių jėgas šuolių į vandenį turnyre. Ši sporto šaka yra populiari visame pasaulyje, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose, Australijoje, Austrijoje bei Vokietijoje, teigiama pranešime spaudai.

Turnyro organizatorių teigimu, mintis surengti tokio pobūdžio varžybas, skirtas keturkojams, kilo natūraliai. „Domimės įvairiomis naujovėmis visame pasaulyje. Jau kurį laiką socialiniuose tinkluose stebėjome smagius vaizdo įrašus, kuriuose augintiniai šokinėja į vandenį. Ėmėme domėtis plačiau – paaiškėjo, kad užsienyje vyksta net šios smagios pramogos turnyrai. Taigi nusprendėme tai perkelti ir į Lietuvą”, – sakė viena iš renginio organizatorių „Pet24” marketingo specialistė Evelina Leškytė.

Šiuo metu į šunų šuolių į vandenį turnyrą užsiregistravo beveik pusšimtis dalyvių. Varžybų metu augintiniai bus suskirstyti į dvi kategorijas pagal kūno sudėjimą – maži ir vidutiniai bei dideli. Anot organizatorių, itin aktyviai turnyre dalyvauti žada augintojai su dideliais šunimis.

Šuoliams į vandenį bus paruoštas baseinas, į kurį šokdami šunys stengsis įveikti kuo tolesnį atstumą. Turnyrui teisėjaus kinologė Eglė Tamulytė-Nenortienė, Lietuvai medalius skinanti įvairiuose kinologų čempionatuose visame pasaulyje.

Toks renginys Lietuvoje organizuojamas pirmą kartą. Renginys vyks šeštadienį birželio 16 d. 11 val. Vilniuje „Ogmios mieste” Verkių g. 29.