Michele manymu, katino ilgaamžiškumo paslaptis – tai, kad jis visuomet buvo lepinamas lyg vaikas, kurių moteris neturėjo.

„Tai labai meilus katinas, tačiau senstelėjęs jis tapo šiek tiek irzlus. Jis vis dar atrodo kupinas gyvybės. Abejoju, ar esame pasiruošę registruotis Gineso rekordų knygoje – katinas per senas sulaukti tiek daug dėmesio ir būti persekiojamas. Manau, kad jis tenori ramios senatvės“, – teigia Michele.

Seniausia visų laikų kate tituluojama Creme Puff, gimusi 1967 m. rugpjūčio 4 d. ir nugaišusi 2005 m. rugpjūčio 6 d. – katė išgyveno net 38 metus ir 3 dienas! Nors Rubble visų laikų seniausio katino dar nepasivijo, šeimininkė savo augintiniu vis tiek gali didžiuotis.

Michele puikiai prisimena tą dieną, kai gavo katiną.

„Tai buvo vienas iš kačiukų, kuriuos atsivedė mano sesers draugo katė, o aš buvau ką tik išsikrausčiusi iš gimtų namų. Gyvenau viena, todėl priglaudžiau kačiuką. Nuo to laiko jis labai ištikimas. Gyvenome Londone, o po to dar ne kartą teko kraustytis“, – apie bendro gyvenimo pradžią pasakoja moteris.

„Mylimi gyvūnai, kuriais tinkamai rūpinamasi, gyvena ilgiau. Visuomet jį prižiūrėjau kaip savo vaiką. Nors niekada jų neturėjau, mano auginta katė Meg taipogi išgyveno 25 metus“, – teigia Michele.

Tiesa, Rubble turi padidėjusį kraujospūdį ir turi vartoti vaistus. Juos katinui skyręs veterinaras Shaun Moore iš „City Vets“ teigia, kad gyvūno sveikata, atsižvelgiant į jo amžių, yra puiki.

„Neseniai priėmėme šį katiną apžiūrai ir tuo pačiu atšventėme jo 30-ą gimtadienį. Panašu, kad Jungtinėje Karalystėje senesnio katino už Rubble nėra, o šis laikosi puikiai. Jam paskirti vaistai nuo aukšto kraujospūdžio, bet, nepaisant to, gyvūno sveikata yra stebėtinai gera“, – teigia jis.