Veisėjai niekada anksčiau neteko susidurti su niekuo panašaus. Kartu su vyru ji priėmė sprendimą užmigdyti kalytę, nes manė, kad kalytei nelemta turėti pilnaverčio gyvenimo“, – „The Dodo" sakė savanorė Joan Wiegers, kuri rūpinasi gyvūnais iniciatyvoje „Senior Dog Project“.

Įprastai veisėjai mažaūgius šunis pardavinėja po maždaug tūkstantį eurų, tačiau šunelis be akių yra bevertis, todėl turint galvoje, kad jo nebus įmanoma parduoti, šeimininkai yra linkę tokius gyvūnus užmigdyti.

Laimei, prieš imdamiesi lemtingų veiksmų, veisėja nusprendė pasikviesti gyvūnų gelbėtoją ir pasitarti, ką būtų galima daryti su šiuo gyvūnu.

„Pasakiau veisėjai, kad pati Nala Rose visai nežino ir nesijaudina, kad gimė kitokia. Moteris perdavė kalytę man“, – sakė J. Wiegers.

Gelbėtoja nusprendė laikinai pagloboti kalytę, mat 8 savaičių jauniklei reikėjo intensyvios priežiūros. Po keleto dienų mažylę nunešus į vietinę gyvūnų parduotuvę, kaip mat atsirado šeima, pamilusi gyvūną.

Naujoji Nala Rose šeimininkė, sužinojusi, koks likimas kadaise laukė kalytės, pamilo savo augintinę dar labiau, o tuo pačiu ir įsiuto dėl veisėjos ketinimų.

„Kažkodėl ji nusprendė, kad kalytė, gimusi be akių, nėra verta gyventi. Džiaugiamės, kad veisėja taip nepasielgė“, – teigė Jayden Radtke.

Kaip ir visi jaunikliai, 14 savaičių Nala Rose mėgsta žaisti ir yra labai smalsi. Taip pat jai patinka leisti laiką lauke ir susitikti su kitais šunimis.

„Kartais atrodo, kad ji jaučiasi esanti didesnė nei yra iš tiesų. Ji žaidžia su milžiniškais haskiais taip, tarsi būtų viena iš jų. Ji nieko nebijo“, – teigė kalytės šeimininkė.

O užvis svarbiausia yra tai, kad Nala Rose nė nenumano, kad yra kitokia nei visi – dažnai to nepastebi ir ką tik ją sutikę žmonės.

„Iš pirmo žvilgsnio gyvūno kitoniškumas net nėra pastebimas, nes kalytės akis dengia plaukai. Žmonės net nepagalvoja apie tai, jeigu patys jiems to nepasakome. Liūdna pagalvoti, kas jai galėjo nutikti. Nedžiugina ir tai, kad kai kuriems žmonėms atrodo, kad neįgalūs gyvūnai negali džiaugtis gyvenimu. Net jei galėtų matyti, vargu ar Nala Rose būtų laimingesnė, nei yra dabar“, – teigė kalytės šeimininkė.

Daugiau rasite čia.