Gyvūnai darbe“ – tai „Purina“ socialinis projektas, kuris skatina įmones būti draugiškomis augintiniams ir sudaryti sąlygas darbuotojams į darbą atsivesti savo keturkojus draugus. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

Vos tik atsiradus galimybei į darbą keliauti su augintiniu, advokatas A. Bambalas iškart griebėsi anglų kurtų veislės kalytės Makarenos pavadėlio ir darbo dienas nusprendė pradėti kartu su ja. Nuo to laiko penktadieniai be augintinės kontoroje tapo tiesiog neįsivaizduojami.

Anglų kurtas visuomet buvo A. Bambalo svajonė. Svajodamas apie kompanioną, šis mintyse visuomet regėjo būtent taip atrodantį gyvūną, tačiau Lietuvoje rasti anglų kurtų buvo sudėtinga. Aplinkybės privertė advokatą ieškoti svajonių šuns užsienyje.

„Makarena atkeliavo iš vieno Estijos veislyno prieš 5 metus. Iš anksto buvome išsirinkę veislę – žinojom, kad tai turi būti didelis, ilganosis gyvūnas. Ir štai – dabar turime tokią gražuolę. Tokia ta mūsų istorija. Atsivežėme ją namo ir pradėjome bendra gyvenimą“, – į savo augintinę moja šeimininkas.

Dar viena šuns savybė, kuri advokatui buvo itin svarbi – kad šuo nebūtų per daug aktyvus. Jis ieškojo tokio gyvūno, kurio aktyvumas būtų panašus į šeimininko – vis dėlto, jei augintiniui judėti reikia daugiau nei šeimininkui, jie abu lieka nelaimingi. Advokatui šiuo atžvilgiu pasisekė atrasti tobulą pusiausvyrą.

Anot jo, Makarenai pakanka kartą per savaitę gerai išsibėgioti, o rytais ir vakarais – paprastai prasivaikščioti. Išsibėgiojusi Makarena pavargsta ir kurį laiką bėgioti nesiveržia – šeimininkas juokauja, kad 15 minučių pabėgiojusi kalytė tampa dideliu katinu ir laiką leidžia miegodama.

Į šį „didelį katiną“ kviečiame pasižiūrėti vaizdo reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)