Baltagalvis jūrinis erelis - didingas ir bauginantis Amerikos simbolis. Galima pridėti, kad jie dar ir vagys, atiminėjantis maistą iš kitų gyvūnų.

Visai neseniai baltagalvio jūrinio erelio vagiliavimą įamžino fotografas Kevinas Ebi. Anot jo, šie paukščiai nesivargina patys medžioti maisto, jei tik mato lengvesnį būdą jo gauti.

„Prieš keletą dienų įamžinau vagystės akimirką. Baltagalvis jūrinis erelis pasikėsino į jaunos rudosios lapės pagautą kiškį. Įspūdingiausia tai, kad paukštis iškėlė kiškio nusitvėrusią lapę į daugiau nei 6 metrų aukštį“, – „Bored Panda" sakė fotografas.

Tokio reginio fotografas nesitikėjo – jis fotografavo lapes, kai netikėtai atskrido klykiantis baltagalvis jūrinis erelis.

„Maniau, kad lapė pasiduos paukščiui ir iškart paleis kiškį. Mano nuostabai, ji nepaleido grobio ir kilo kartu su vagimi aukštyn. Dėl to kova tapo dar dramatiškesnė“, – sakė fotografas.

Koks atkaklus gyvūnas! Lapės skrydis truko apie 8 sekundes. Vis dėlto, supratusi, kad ši kova nėra lygi, lapė paleido grobį.

„Turbūt įvertinęs, kad lapė dar jauna, erelis manė, kad ši jo išsigąs ir lengvai atiduos sumedžiotą kiškį. Man tai buvo unikali patirtis - esu matęs, kaip ereliai vagia iš varnų, didžiųjų pilkųjų garnių ir erelių, bet niekada nesu regėjęs tokios vagystės. Jau 20 metų esu gamtos fotografas - tikiu, kad kiekvienas gyvūnas gali kažkuo nustebinti“, – „Bored Panda“ teigė Kevinas Ebi.

A post shared by Kevin Ebi (@livingwilderness) on May 21, 2018 at 1:04pm PDT

Daugiau rasite čia.