„Gyvūnai darbe“ – tai „Purina“ socialinis projektas, kuris skatina įmones būti draugiškomis augintiniams ir sudaryti sąlygas darbuotojams į darbą atsivesti savo keturkojus draugus. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

Ansamblio kultūrinės veiklos vadybininkė Jurgita Kubilienė kviečia susipažinti su šokėju Kuperiu, administracijos atstove Lorka ir choru Maja. Taip juokais vadinami mylimiausi kolektyvo nariai – keturkojai. Tiesą sakant, jie nei šoka, nei dainuoja, tačiau šokti ir dainuoti kitiems šalia jų tik smagiau.

„Augintinius atsivedame kiekvieną penktadienį. Kaskart jiems atvykus, prasideda tikras vaikų darželis – visi suaugusieji pavirsta vaikais“, – juokiasi J. Kubilienė.

Pati pareigingiausia ansamblio keturkojė – administratorės Birutės Jankūnaitės kalytė Lorka. Ši tapo tradicijos atsivesti augintinius pradininke ir jau metus laiko kiekvieną penktadienį prisijungia prie kolektyvo.

„Praėjusiais metais paėmiau kalytę iš prieglaudos. Ji visko bijojo, todėl labai reikėjo socializacijos. Nusprendžiau pasitarti su vadovybe, ar būtų galima penktadieniais atsivesti augintinę į darbą, kad ji nebebijotų žmonių. Niekas neprieštaravo“, – prisimena B. Jankūnaitė ir prideda, kad taip jos darbovietė Lorkai tapo socializacijos mokykla.

Nuo to laiko praėjo jau metai. Pamažu Lorka susidraugavo su kolektyvu, o šie praminė gyvūną „penktadienio šunimi“.

„Visi juokiasi, kad reikia pakeisti kalytės vardą ir vadinti ją ne Lorka, o Penktadiene. Kai aš susergu ir manęs darbe nebūna, visi nustemba – kaip čia taip dabar, gal ne penktadienis, kad jos nėra? Esant kalytei šalia, visi aplink pasidaro geresni, daugiau šypsosi. Net ir tie, kurie anksčiau nemėgo šunų, prisipažįsta, kad Lorka ištirpdė visus ledus“, – teigia B. Jankūnaitė.

Lorkos šeimininkė pastebi, kad kalytė, visai kaip ir kolektyvas, po darbo dienos labai pavargsta – po darbingo penktadienio augintinė visą savaitgalį ilsisi.

„Grįžusi po darbo, Lorka griūva miegoti. Penktadienį ji patiria labai daug emocijų – pas mus dirba apie 80 žmonių, o juk kiekvienam norisi su ja pasisveikinti, ją paglostyti, pamyluoti. Savaitgalį ji miega, ilsisi“, – teigia administratorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)